Yandex Metrica

Schengen vizesine zam mı geldi? İşte güncel fiyatı

Schengen vizesine zam mı geldi? İşte güncel fiyatı

Avrupa Birliği Komisyonu, Schengen vize yenileme ücretlerini %12 oranında artırdı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yetişkinler için vize yenileme ücreti 90 euroya, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euroya yükseldi. Zam kararının arkasındaki gerekçe, artan maliyetler ve vize işlemlerindeki yükün artması olarak belirtildi. Yeni tarife 11 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Gündem

22.05.2024, 00:22

Türkiye de Avrupa Birliği Komisyonu'nun aldığı karardan etkilendi. Schengen vize yenileme ücretlerine %12 oranında zam yapıldı. Bu yeni düzenlemeye göre, yetişkinler için vize yenileme ücreti 90 euroya, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euroya yükseldi.

2024 İBB kreş ücretine zam mı geldi? Yuvamız İstanbul aylık 2500 TL mi oldu? 2024 İBB kreş ücretine zam mı geldi? Yuvamız İstanbul aylık... Haberi Görüntüle

11 HAZİRAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Avrupa Birliği Komisyonu, AB üye ülkelerden sınırdışı edilen kişilerin "geri kabulünü kabul etme konusunda yetersiz işbirliği" gösteren ülkeler için vize ücretini 135/180 euroya yükseltme kararı aldı. Bu yeni düzenleme, 11 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği Komisyonu, vize ücretlerine zam yapılacağını 2 Şubat'ta duyurmuştu ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kararın bu hafta sonu açıklanması bekleniyor.

Selçuk Bayraktar Al Jazeera için kaleme aldı: Adil bir dünya için Filistin'i destekleyin Selçuk Bayraktar Al Jazeera için kaleme aldı: Adil bir dünya... Haberi Görüntüle

SCHENGEN VİZESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Yurt dışına seyahat etmeyi planlayanlar için vize, oldukça kritik bir konudur. Vize kavramı, alınma şekline ve amacına bağlı olarak farklılık gösterir. Çeşitli ülkeler ve bölgeler için çeşitli vize türleri bulunmaktadır. Örneğin, Schengen Bölgesi'ne seyahat edecek kişiler için en yaygın vize türü, seyahat amacına bağlı olarak en fazla 90 gün süreyle verilen kısa süreli vizedir ve bu vizeye Schengen vizesi adı verilir. Bu vize, Avrupa için oldukça yaygın olup, Schengen ülkeleri içinde serbest dolaşımı sağlar.

Schengen adı verilen bölge, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerini kapsar. Bu bölgede bulunan ülkeler arasında, ülke vatandaşları arasında sadece kimlik veya pasaportla seyahat edilebilir. Ancak, Schengen bölgesi dışındaki ülkelerden gelen kişilerden vize talep edilir. Bu vizeye de Schengen vizesi denir. Schengen vizesiyle ziyaret edilebilecek toplam 26 ülke bulunmaktadır. Bununla birlikte, Avrupa Birliği üyesi olup Schengen üyesi olmayan ülkeler de bulunmaktadır, örneğin Romanya, İrlanda, Hırvatistan, Birleşik Krallık, Kıbrıs ve Bulgaristan gibi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading