Yandex Metrica

Saldırıların önü kesilmiyor! AK Parti'den sokak hayvanları için yeni yöntem: Acısız ve merhametli uyutma!

Saldırıların önü kesilmiyor! AK Parti'den sokak hayvanları için yeni yöntem: Acısız ve merhametli uyutma!

Son dönemde sahipsiz sokak hayvanlarının artan saldırıları sonrası kamuoyundan gelen tepkilere kulak veren hükümet yetkilileri çözüm üretmek için çalışmaya devam ediyor. AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelindi. Teklife göre, sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpeklere 'acısız ve merhametli' uyutma yöntemi uygulanacak.  

Gündem

22.05.2024, 15:09

AK Parti'nin, başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Yetkililer, İngiltere, İtalya ve Portekiz'de uygulanan 'uyutma' yöntemini Türkiye'ye getirmeyi planlıyor.Teklifin hazırlıkları sırasında dünya örnekleri tek tek ele alındı. 

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı Mustafa ile... Haberi Görüntüle

DÜNYADAN ÖRNEKLER İNCELENDİ 

Başıboş sokak köpeği sorunu son zamanlarda artmaya başladı. Sokak köpekleri, şimdiye kadar birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Artan vakaların ardı arkası kesilmezken AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yaparak sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını gündeme aldı. İngiltere, İtalya ve Portekiz'de uygulanan yöntemi örnek alan AK Parti, teklifi Meclis kapanmadan yasalaştırmayı hedefliyor.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Haberi Görüntüle

YÖNTEM NASIL UYGULANACAK? 

Her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek.30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Gaddar dizisi final mi yapacak? Gaddar dizisi final mi yapacak? Haberi Görüntüle

UYUTMA İŞLEMİ MERHAMET KOŞULLARI İÇİNDE YAPILACAK 

AK Partili kaynaklar uyutma yöntemi için "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılan bir yöntem olacak" açıklamasında bulundu. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde sürecek. 

"Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi nedir? Haberi Görüntüle

SAHİPLENİLEN KÖPEKLER ÇİP SİSTEMİYLE TAKİP EDİLECEK 

Sahiplenilen hayvanlara ise çip takılacak. Sahiplenen kişinin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği her zaman takip edilecek. Sokak hayvanlarıyla ilgili kamuoyundan çok yoğun talep geldiğini anlatan AK Partili kaynaklar bakım, kısırlaştırma, barınak gibi yöntemlerin çözüm olmadığını belirtiyor.Kaynaklar, mevcut şartlarda sokak köpeklerinin popülasyonundaki artışının önlenemeyeceğine de vurgu yapıyor.Kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading