Yandex Metrica

Şahin Akdemir'in cenazesi toprağa verildi

Şahin Akdemir'in cenazesi toprağa verildi

Marmaris’te çıkan orman yangınındaki ekiplere yardım ederken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in cenazesi Köyceğiz ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Armutalan Mahallesi'nde meydana gelen yangında yaşamını yitiren 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Akdemir'in cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak Sazak Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Ardından cenaze, tören için Sazak Merkez Camiine götürüldü.

Cenaze törenine, Akdemir'in ailesi, yakınları, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ile Mehmet Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Akdemir'in cenazesi, Gedik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Binali Yıldırım ile Bakan Ersoy, Akdemir'in yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi kaç yaşında? Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi kaç yaşında? Haberi Görüntüle

“VATANI İÇİN HER ŞEYİ SEVEREK YAPIYORDU”

25 yaşındaki Şahin Akdemir'in, ailesi oğullarını kaybetmenin acısını yaşıyor.

Oğlunun çıkan orman yangınını söndürmek amacıyla çalışan ekiplere su ve ayran götürdüğünü anlatan Baba Ali Akdemir, şöyle konuştu:

"Dün de müdürlerine söyleyip, su ve ayran götürmeye gitti. Fedakardı, vatanı için her şeyi severek yapıyordu. Dünkü yangının söndürülmesine katkı yapmak için gitmişti. Orada şehit oldu. Merttir, öyle hiç yılmazdı. 'Ölüme kadar giderim baba, ormanlar, hayvanlar yanıyor, insanlar rezil oluyor. Ben vatanım için varım' demişti. 'Hakkari'de terörle mücadele ettim, burada yangına gereken müdahaleyi yaparım' demişti. Hakkari Yüksekova'da askerlik yaparken mayın patlamasından dolayı hafif yaralanmıştı. 2018'de trafik kazası da geçirdi, onlara direndi ama dün şehit oldu. Dün Köyceğiz'de saat 05.45'te Marmaris servisine yetiştirdim, servisine bindirdim, gitti."

Kendisinin de eşi ile beraber aşı olmak için Ortaca'ya gittiğini belirten Akdemir, "Ateş sadece Marmaris'e düşmedi, benim içime de ateş düştü. Vatansever oğlum şehit oldu. Tüm şehit ana babalarına sabırlar diliyorum. Kalbi güzeldi. Onun için bunu yaşamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

2024 zamlı tarife: İETT mavi kart (tam) kaç para oldu? Aylık tam İstanbulkart ne kadar? 2024 zamlı tarife: İETT mavi kart (tam) kaç para oldu?... Haberi Görüntüle

"ÇEVRESİNE HEP YARDIM EDERDİ"

Anne Saniye Akdemir, oğlunun her zaman "Anne bir ihtiyacın var mı, ne getireyim' diye sorduğunu anlatarak "Ne söylesem 'tamam anne' der hemen yapardı. Bana çok düşkündü" dedi.

Akdemir'in arkadaşı Osman Kayabaş ise arkadaşını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

"Sevilen iyi birisiydi. Çevresine her zaman yardım ederdi. Kalbinde kötülük yoktu." diyen Kayabaş, olaydan yarım saat önce görüştüklerini belirtti.

Kayabaş, "Bana video atmıştı. 'Abi su ve ayran taşıyorum, yardım ediyorum' demişti. Sürekli irtibat halindeydik. Bana yangından video atmış, internet çekmediği için görüntüler olaydan sonra geldi. Öldüğünü duyunca yıkıldım" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading