Yandex Metrica

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi!

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını belirterek, "Artık Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım hızlı ve kolay olacak. Projemizle tarihe bir imza daha atıyoruz." ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul genelinde Bakanlığın üstlendiği 7 metro hattının bulunduğunu, bu hatlarda çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre devam ettiğini bildirdi.

Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları bozdu Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları... Haberi Görüntüle

2 EKİM PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını belirten Karaismailoğlu, bu kapsamda özellikle Pendik'teki yoğun hareketliliğin olduğu mahallelerin metroyla buluşturulacağını vurguladı.

Teröristler hendeklere gömülüyor! MSB duyurdu: 4 terörist daha etkisiz hale getirildi! Teröristler hendeklere gömülüyor! MSB duyurdu: 4 terörist daha etkisiz hale... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 1 MİLYON 200 BİN YOLCUYA HİZMET VEREBİLECEK

Karaismailoğlu, bu hatla birlikte İstanbul trafiğinin rahatlayacağını, Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahallelerini metroyla buluşturacaklarını kaydetti.

Söz konusu hattı, Kadıköy-Kartal metro hattıyla birleştireceklerinin altını çizen Karaismailoğlu, hattın günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip olduğu bilgisini paylaştı.

MSB duyurdu: PKK'ya operasyon! 15 terörist etkisiz hale getirildi! MSB duyurdu: PKK'ya operasyon! 15 terörist etkisiz hale getirildi! Haberi Görüntüle

'PROJEMİZLE TARİHE BİR İMZA DAHA ATIYORUZ'

Karaismailoğlu, Pendik Tavşantepe’den başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan hattın 7,4 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 4 istasyonu bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Artık Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım hızlı ve kolay olacak. Projemizle tarihe bir imza daha atıyoruz. İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal–Kaynarca Metro Hattı'nın devamı sağlanarak doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Tatyana Ozolina kimdir? Sosyal medya fenomeni Tatyana Ivanovna Ozolina nasıl öldü? Tatyana Ozolina kimdir? Sosyal medya fenomeni Tatyana Ivanovna Ozolina nasıl... Haberi Görüntüle

2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı 12.500 TL mi oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük... Haberi Görüntüle

'TAVŞANTEPE-SABİHA GÖKÇEN ARASI SEYEHAT SÜRESİ 12 DAKİKA'

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası 42 dakika, Kurtköy Sanayi-Çamlıca arası 45 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı-Çamlıca arası 48 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika, İstanbul Havalimanı-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 100 dakika olacak."

Dünyanın en önemli havalimanlarından birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na da raylı sistem bağlantısını sağladıklarını aktaran Karaismailoğlu, böylece konforu, güvenliği de artırmış olacaklarını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading