Yandex Metrica

Saatler ileri ne zaman alınacak 2024? Saatler ileri alınacak mı?

Saatler ileri ne zaman alınacak 2024? Saatler ileri alınacak mı?

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla saatlerin ileri alındığı bir sistemdir. Ancak, Türkiye'de 2016 yılından bu yana, kış mevsimi başladığında saatler geri alınmamaktadır. Bu uygulama, mevsim değişiklikleriyle birlikte sona eriyor. Peki, Saatler ileri ne zaman alınacak 2024? Saatler ileri alınacak mı?

Gündem

15.04.2024, 14:14

Kış aylarında gün ışığının süresinin kısalmasıyla birlikte, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler geri alınmaktadır. Ancak, mevsim geçişleriyle birlikte, bu uygulama sona erer ve saatler bir saat ileri alınarak normale döner. Bu durumda, gün ışığından daha fazla faydalanma amacıyla geri alınan saatler, mevsim geçişiyle birlikte tekrar ileri alınmaktadır. Peki, Saatler ileri ne zaman alınacak 2024? Saatler ileri alınacak mı?

CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi Haberi Görüntüle

SAATLER İLERİ NE ZAMAN ALINACAK 2024?

Bu yıl Türkiye'de saatler ileri alınmayacak. 8 Eylül 2016 tarihli 29825 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7 Eylül 2016 tarihli 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi gereğince, Türkiye'de yaz saati kalıcı hale getirildi. Bu kararla birlikte, 2016 yılından beri Türkiye'de kış saati uygulaması kullanılmamaktadır. Dolayısıyla, ülkemizde yaz mevsimine geçişle birlikte saatler ileri alınmayacak. Birçok ülke ve bölge dünya genelinde yaz saati uygulamalarını kullanmaktadır. Bu ülkelerden bazıları şunlardır:

AMERİKA BİRLEŞİK DEVETLERİ

Amerika'da birçok eyalet ve bölge yaz saati uygular ve sonbaharda saatleri geri alır. Bu uygulama federal bir düzenlemeye tabi olmasa da çoğu eyalette yaygındır. Türkiye ile ABD arasındaki saat farkı ise Türkiye'nin konumu nedeniyle 7 saat GERİ olarak belirlenmiştir.

AB ÜLKELERİ

Avrupa Birliği ülkeleri, yaz saati uygulamalarını koordine eder ve yaz saati uygulamaları sırasında saatleri ileri alırken, sonbaharda geri alır. Ancak bu uygulama AB içinde 2021'den itibaren isteğe bağlı hale getirilmiştir. Türkiye ile AB arasındaki saat farkı ise Türkiye'nin konumu nedeniyle 2 saat İLERİ olarak belirlenmiştir.

KANADA

Kanada da yaz saati uygulamalarını kullanır ve saatleri geri alır. Ülke genelinde, farklı eyaletler ve bölgeler farklı zamanlarda bu uygulamayı yapabilir. Türkiye ile Kanada arasındaki saat farkı ise Türkiye'nin konumu nedeniyle 7 saat İLERİ olarak belirlenmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading