Saadet Partisi'nin önemli isimleri de Erdoğan'ı destekleme kararı aldı: Cumhur İttifakı yeniden iktidar olmalı

Seçimlere 40 günden daha az bir süre kala Millet İttifakı'nda aykırı sesler artmaya, saflar netleşmeye başladı. Milli Görüş'ün önemli isimlerinden olan, Eski Ümraniye Belediye Başkanı, Saadet Partili Mehmet Bingöl de seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu.
Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Altılı Masa'da 72 saatlik krizin ardından Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı olarak ilan edildi.
Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanı sonrası diğer partilerden aykırı sesler gelmeye başladı. Öte yandan HDP'nin de Kılıçdaroğku'na desteğini ilan etmesi muhafazakar partilerin teşkilatlarında büyük sorunlara neden oldu.
SAADET'E BİR TEPKİ DAHA
Saadet Partisi'nden gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi.
Bir dönem Ümraniye Belediye Başkanı olan, Saadet Partili Mehmet Bingöl de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkladı.
BÜYÜK BİR İMTİHANIN AREFESİNDEYİZ
Mehmet Bingöl, dün yaptığı iftar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Muhterem kardeşlerim, gerçekten çok önemli günlerden geçiyoruz. Büyük bir imtihanın arifesindeyiz. Beni buradaki kardeşlerimizin çoğu tanıyor. Buradaki herkesle mesaimiz oldu. Üsküdar’da 1975’ten beri, İstanbul’da 1970’lerden beri bu camianın içerisinde hayırlı hizmetlerde bulunduk.
Hep beraber, Hakkın ülkemizde hakim olması için bir mücadele bayrağı açtı Pro. Dr. Necmettin Erbakan. Biz de Hakk’ın hakim olması için elimizden geldiği kadar mücadele ettik. Bir dönem geldi, ayrılıklar oldu. 2004 yılında kenara çekildim, izledim. Şunu gördüm ki, ülkemizin üzerinde çok büyük oyunlar var. Siyonizmin oyunlarını hepimiz biliyoruz.
İZAH ETTİM AMA ALDANMIŞ GİDİYORLAR
Gördüm ki, Saadet Partisi’ndeki kardeşlerimiz bir yanlışlıktı aldanma içerisinde. Sizi kullanıyorlar. Yarın bu anlaşmalar protokollar, hiçbirinin geçerliliği olmayacak. Yetkiyi ellerine alınca sizi ellerinin tersiyle itecekler ve kendilerine verilen talimatı yerine getirecekler diye ikaz ettim, uyarmaya çalıştım. Genel Başkan dahil bunları söyledim. Ama ne hikmetse aldanmışlar, gidiyorlar. Ben, bu gidişin karşısında durmaya söz verdim. Bundan sonra kurtlar sofrasında ülkeyi paylaştıracak kim kime ne kadar pay verecek bunun hesabı.
ALTILI MASA'DAN BU ÜLKEYE HAYIR GELMEYECEK
Bingöl, eski arkadaşlarını arayarak durumu izah ettiğini ve elinden gayerti göstereceğini açıklayarak şunları aktardı:
Şu anda şunu görüyorum ki, Cumhur İttifakı yeniden iktidar olmalı. Şunu görüyorum ki, tabandaki arkadaşlar, teşkilat içerisinde olmalarına rağmen, bu nehre su vermeyeceklerini, Kılıçdaroğlu'na asla oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bu ne kadar doğru, seçimden sonra göreceğiz. Ama ben şuna inandım ki, bu Millet İttifakı denen 6’lı-7’li masadan bu ülkeye hayır gelmeyecek. Ve bu ülkeyi siyonizme teslim edecekler. Kazançlarımızı ve kazanımlarımızı elimizden alacaklar. Savunma sanayisi bitecek. Ve güvenlik meselesi yeniden sorun olmaya başlayacak. Esnaflar dükkanlarında rahat edemeyecekler neden? HDP’nin militanları şantaj yapacak.
MİLLİ GÖRÜŞ ERDOĞAN DİYOR
Daha önce Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Sevim, Saadet Partisi hatibi ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden olan Hasan Damar, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tonguç da Cumhur İttifakı’na desteklerini açıklamıştı.
