Yandex Metrica

RTÜK harekete geçti: Yerli ve milli medyamız sahipsiz değildir

RTÜK harekete geçti: Yerli ve milli medyamız sahipsiz değildir

Türkiye'de bazı muhalif yayın kuruluşlarının ABD tarafından fonlandığının ortaya çıkması sonrası tepkiler büyüyor. Konuya dair  Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan açıklama geldi. RTÜK açıklamada ''Basın özgürlüğü adı altında Türkiye düşmanlığı üretiliyor'' dedi, milli güvenlik sorununa işaret etti.

Gündem

23.01.2024, 17:41

CHP'li Etimesgut Belediyesi'nin çok konuşulan 15 Temmuz kararına vatandaşlardan yanıt! CHP'li Etimesgut Belediyesi'nin çok konuşulan 15 Temmuz kararına vatandaşlardan yanıt! Haberi Görüntüle

Türkiye'de bazı muhalif medya organlarının ABD tarafından fonlandığının ortaya çıkmasına yönelik tartışma büyüyor.  Yüz binlerce dolarlık para transferlerinin ifşa olmasıyla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan açıklama geldi. 

İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatı ne kadar oldu? YHT bilet ücretlerine zam mı geldi? İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatı ne kadar oldu? YHT bilet ücretlerine... Haberi Görüntüle

'AKILLARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞMUŞTUR'

RTÜK'ten yapılan açıklamada, basın hürriyetinin anayasada açıkça güvence altına alındığı hatırlatıldı, bir ileri demokrasi olan Türkiye'de medya kuruluşlarının bağımsız ve hür olduğunun altı çizildi.  

Bazı medya kuruluşlarının yurt dışından fonlandığına ilişkin haberlere işaret eden açıklamada "Bazı örnekleri eskiye dayanan dışardan fonlanan medya konusu bugün de ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu durum her durum ve şartta demokrasiden yana tavır koyan halkımız için akıllarda bazı soru işaretleri oluşturmuştur." ifadelerine yer verildi. 

Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Haberi Görüntüle

''BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ADI ALTINDA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI''

Açıklamada Türkiye'nin özellikle son 20 yılda yanlışa karşı her zaman "dur" dediği, güçlenen ekonomisi ve demokrasisiyle dünyada egemen güçlerin zaman zaman tepkisini de çekebildiği ifade edildi.  15 Temmuz'da  dış bağlantıları bulunan hain darbe girişimini hatırlatan RTÜK, Türkiye'yi dışarıdan dizayn etme çabasında olanların kullandığı en önemli argümanların başında medyanın geldiğini hatırlattı.

''Basın özgürlüğü adı ve görüntüsü altında Türkiye düşmanlığı şifreleri üretilmekte ve algı operasyonlarıyla negatif propagandalar topluma pompalanmaktadır."

Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının şifresini değiştirmek gerekiyor mu? Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının... Haberi Görüntüle

''MİLLİ GÜVENLİK SORUNLARINA YOL AÇAR''

Üst Kurul'un açıklamasının en kritik bölümü, yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla Türkiye'de faaliyet gösteren medyanın, olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceği gerçeğiyle hareket ettiğine işaret ettiği kısım oldu.  Bu kapsamda gerekli düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir. Ülkemiz kendi milli yayın kuruluşlarının her zaman yanındadır." ifadeleri kullanıldı. 

ÖSYM’den emsal niteliğinde karar! YKS'ye giren milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor! ÖSYM’den emsal niteliğinde karar! YKS'ye giren milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor! Haberi Görüntüle

''TARAFSIZ MEDYA DEMOKRASİMİZ İÇİN ÖNEMLİ''

RTÜK'ün, medyanın bağımsız ve özgür olması için dün olduğu gibi bugün de sorumlu devlet kurumlarıyla üzerine düşen vazifenin gereğini yerine getirdiği ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Ayrıca açıkça görülüyor ki, çeşitli tanımlamalarla medyamızı ayrıştırma ve kamplaştırma çabasında olan bazı çevrelerin bu konudaki suskun tavrı ya da trajikomik söylemleri manidardır. Medyamız, evrensel olan basın ilkeleri temelinde, halkımızda doğru kamuoyunun oluşumu için tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Hain darbe girişiminde gururla şahit olduğumuz şekilde medyamız gerekirse şehitler de vererek, her zaman demokrasiden ve milletten yana olmuştur. Medyamızın, bağımsız ve tarafsız olması, demokrasimiz ve geleceğimiz için son derece önemlidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading