Yandex Metrica

Roma'da bol keseden para saçan İBB Başkanı İmamoğlu taşınmazları satışa çıkardı!

Roma gezisi ve 160 milyonluk turizm ihalesiyle bol keseden para saçan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyenin kasası boşalınca taşınmazları satışa çıkardı. 

Gündem

24.05.2024, 14:20

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 45 basın mensubunu alarak İtalya'nın Roma şehrine gidip konakladıkları otellerin  gecelik 45 bin TL ile 98 bin TL arasında olması gündeme oturdu. Lüks Roma gezisinin yankıları devam ederken  Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin geçen ay 'turizm organizasyonu' ihalesi yaptığı 160 milyon 871 bin TL'lik ihaledeki 'yurtdışında 5 yıldızlı otel', 'yüzlerce uçak bileti' ve 'binlerce hediye' şartları olduğu ortaya çıkmıştı.İsraf tartışmalarının odağında olan İBB, para bulmak için aralarında metruk gecekondunun da olduğu taşınmazlarını satışa çıkardı.

Öğretmen Temmuz maaş farkı ne zaman yatacak? 14 günlük maaş farkı ne kadar, kaç TL? Öğretmen Temmuz maaş farkı ne zaman yatacak? 14 günlük maaş... Haberi Görüntüle

KASA BOŞALINCA TAŞINMAZLAR SATIŞA ÇIKARILDI 

160 milyon TL'lik turizm ihalesi yapan, 45 gazeteciyi Roma'ya götüren İBB, aralarında bir metruk gecekondunun da olduğu 9 taşınmazı satışa çıkardığı ilanı yayınladı. 

ABD çark etti: PKK'nın sözde seçimlerine ilişkin açıklama: Türkiye ile gerilim yaşamak istemiyoruz! ABD çark etti: PKK'nın sözde seçimlerine ilişkin açıklama: Türkiye ile... Haberi Görüntüle

İSRAF ZİNCİRİNE HERGÜN YENİ BİR HALKA 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden bu yana fahiş ücretler ödenerek yapılan konserler ve Roma gezisi ile 'lüks harcama' eleştirilerin merkezinde yer almaya devam ederken hergün israf zincirine de yeni bir halka ekliyor. Yüksek masraflardan dolayı İBB'nin kasası boşalmaya başlayınca  elindeki taşınmazları satmaya başladı. Özel uçak kiralayarak 45 gazeteciyi Roma'da lüks otelde ağırlayan İBB, dün elinde bulunan 9 taşınmasın satışıyla ilgili ihale ilanı verdi.

İki suç örgütü çökertildi: İstanbul merkezli 6 ilde 47 şüpheli yakalandı İki suç örgütü çökertildi: İstanbul merkezli 6 ilde 47 şüpheli... Haberi Görüntüle

8 TANESİ ARSA OLARAK KAYITLARA GEÇTİ 

9 taşınmazdan 5'i Eyüpsultan'da, 2'si Kağıthane'de, 2'si ise Pendik'te bulunuyor. Belediyeye ait arsalar 888 bin TL ila 3 milyon 640 bin TL arasında değişen muhammen bedeller ile satışa çıkarıldı. İBB'nin para bulmak için satışa çıkardığı taşınmazlar arasında 8 tanesi arsa olarak kayıtlara geçti.

İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü Haberi Görüntüle

GECEKONDU BİLE SATIŞA ÇIKARILDI 

Ancak yayımlanan ilanda bir ilan dikkat çekti.  O da 3 milyon 320 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan bir gecekondu. Pendik Şeyhli Mahallesi Boğaç Sokak'ta yer alan metruk gecekondu hem Aile Sağlığı Merkezi hem de muhtarlığa komşu.

Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının şifresini değiştirmek gerekiyor mu? Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU DÖNEMİNDE BORÇ İKİYE KATLANDI 

AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz Mayıs ayı meclis oturumunda "İBB'nin 2014-2019 yılları arasındaki AK Parti döneminde, borcun bütçeye ortalama oranı yüzde 87,20. 2019-2024 CHP döneminde yüzde 148.49. Neredeyse iki katı. Bu konuda Şişli'yi bile geçmiş Büyükşehir Belediyesi. Yatırımın bütçeye ortalama oranı 2014-2019 AK Parti döneminde yüzde 54,57 oranına yatırım yapılırken, 2019-2024 arasında CHP'li İBB yönetiminde yüzde 38'lik bir yatırım yapılmış" diyerek İBB'nin borç tutarını açıklamıştı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading