Yandex Metrica

Ramazan Bayramı başlamasına kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı başlamasına kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, insanlar tatil planları yapmaya başladı. Hz. Muhammed'in ifadesiyle, Ramazan ayının "evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş" olarak nitelendirilmesi, bu mübarek ayın anlamını bizlere bir kez daha gösteriyor. Ramazan Bayramı süresi boyunca ibadetlerle geçen bu dönem, bayramla taçlanarak sevdiklerle bir araya gelme fırsatını biz Müslümanlara sunuyor. Peki, Ramazan Bayramı başlamasına kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Gündem

28.04.2024, 12:10

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, bayramın tarihi ve bu özel döneme denk gelen tatil süresi gündemde yerini aldı. Diyanet'in 2024 dini günler takvimine göre, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü İslam alemi tarafından idrak edilmeye başlanacak. Bu mübarek ay, oruç, ibadet ve dua ile geçirilen günlerle dolu olmalıdır. Peki, Ramazan Bayramı başlamasına kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Türkiye Ortadoğu'daki gücünü artırıyor! Libya'dan sonra o ülkeye iki askeri gemi konuşlandırılacak! Türkiye Ortadoğu'daki gücünü artırıyor! Libya'dan sonra o ülkeye iki askeri... Haberi Görüntüle

Mersin'de skandal: Bir grup halay çekerken PKK elebaşı Öcalan lehine sloganlar attı! Mersin'de skandal: Bir grup halay çekerken PKK elebaşı Öcalan lehine... Haberi Görüntüle

RAMAZAN BAYRAMI BAŞLAMASINA KAÇ GÜN KALDI, NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE 2024?

2024 Ramazan Bayramı, 10 Nisan 2024 Çarşamba günü olacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü bitecek. Bu özel dönemde, Müslümanlar sevdikleri ile bir araya gelip bayramın coşkusunu paylaşacak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecekler. Bayramın başlangıç ve bitiş tarihleri, bu kutsal zamanı değerlendirmek ve tatil planlarını düzenlemek isteyenler için önemli bir referans noktası oluşturuyor.

Ramazan Bayramı'na denk gelen 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tarihleri tatil olacak; ardından hafta sonuna rastlayan 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da bayram tatiline eklenmiş olacak.

Provokatörler sönen ateşi körükleme peşinde! Suriyelilerin dükkanlarını basıp haraç kestiler! Provokatörler sönen ateşi körükleme peşinde! Suriyelilerin dükkanlarını basıp haraç kestiler! Haberi Görüntüle

Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı'na özel olarak, bayram öncesindeki 8 Nisan Pazartesi günü ile yarım gün mesainin uygulandığı arife günü için idari izin kararı alınması halinde, çalışanlar 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar süren 9 günlük bir bayram tatili yapabilecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading