Yandex Metrica

PKK'ya bağlı 'paralel diyanet'in başkanına İBB görevlisi ne dedi? İddianameden şok kayıtlar!

PKK'ya bağlı 'paralel diyanet'in başkanına İBB görevlisi ne dedi? İddianameden şok kayıtlar!

PKK'ya bağlı DİAYDER'e yönelik soruşturmada güvenlik güçlerinin takibine İBB İnanç Masası yetkilisi Nilüfer Taşkın da takıldı. DİAYDER Başkanı ile telefonda görüşen Taşkın, PKK destekçisi Ekrem Baran'a "Yanınızdayız" diyor.

Gündem

07.05.2024, 09:27

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne PKK'ya bağlı DİAYDER referansıyla giren ve maaşlarının bir kısmını örgüte aktaran şüphelilere ilişkin soruşturmada çarpıcı detaylar bulunuyor. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklu yargılanan Aydın Ayhan, Mehmet Işık, Mehmet İnan, Mehmet Emin Aslan ve Fahrettin Ülgün'ün İBB tarafından verilmiş sosyal yardım kartlarından 300 tanesini teröristlerin aileleri başta olmak üzere örgüte destek veren sözde 'din adamları'na gönderdiği tespit edildi. 

16 Temmuz Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? 16 Temmuz Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Haberi Görüntüle

LİSTEDE O TERÖRİSTİN AİLESİ DE VAR

İBB imkanlarını örgüt için kullanan DİAYDER üyeleri, kartlardan 25'ini DİAYDER Başkanı Ekrem Baran'a gönderdi. Marketlerden bedava alışveriş imkanı sağlayan bu kartlardan bazısı da PKK'nın 'değer ailesi' olarak tanımladığı terörist ailelerine gidecekti. İddianameye göre yardım kartlarının adreslerinden biri, güvenlik güçlerince nisan ayında Şırnak'taki bir operasyonda yaralı olarak ele geçirilen PKK'nın sözde Botan saha sorumlusu, kırmızı bültenle aranan Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman'ın babası Maruf Şişman'dı. Örgütün 'değer ailesi' dediği Şişman ailesine kartları İBB görevlisi Fahrettin Ülgün teslim etti. 

Terörist ailelerine yemek kartı dağıtan sanıklar, İBB'de 'gassal' (ölü yıkayıcı) olarak görevliydi. İddianamede sanıkların birbirleriyle ve İBB yetkilileriyle yaptıkları telefon konuşmalarından kayıtlara da yer verildi. 

İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti Haberi Görüntüle

SÖZDE KÜRDİSTAN'IN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI!

Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimleri sonrası PKK'ya bağlı DİAYDER'i de ziyaret etmişti. 

DİAYDER Başkanı Ekrem Baran'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnanç Masası Çalışma Grubu görevlisi Nilüfer Taşkın'la yaptığı konuşma ise İBB'nin kurumsal olarak bu derneğe olan desteğini gözler önüne serdi. Burada DİAYDER'in PKK için ne anlama geldiğini hatırlatmamız gerekiyor. 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER), sözde Kürdistan kurulduktan sonra 'Diyanet İşleri Başkanlığı' olarak görev yapmak üzere tasarlandı. Yani İBB görevlisi Nilüfer Taşkın, sözde Kürdistan'ın PKK'ya bağlı Diyanet İşleri Başkanı ile telefonda konuşuyordu. 

İşte Ekrem Baran'la İBB İnanç Masası görevlisi Nilüfer Taşkın arasındaki o konuşma:

Hadise hangi dizide oynayacak? Hadise'nin dizisinin adı ne hangi kanalda yayınlanacak? Hadise hangi dizide oynayacak? Hadise'nin dizisinin adı ne hangi kanalda... Haberi Görüntüle

İBB YETKİLİSİ, DİAYDER BAŞKANI'NA 'YANINIZDAYIZ' DİYOR

EKREM BARAN: Yani ben şunu söyleyeyim bizim açımızdan olur veya olmaz ayrı bir şey, onlar açısından olmasın mesele odur, yani olursa da olur olmasa da olur, o kadar da şey değil yani bugüne kadar insanlar nasıl devam ettiyse yine devam eder yani öyle bir toplumdur. 

NİLÜFER TAŞKIN: Yani 150 TL'lik şey kimseyi kurtarmayacaktır. 

EKREM BARAN: Öyle tabi sonuçta çok cüzi bir şeydir. 

NİLÜFER TAŞKIN: Evet kesinlikle ama kendini hatırlatmış olacak büyükşehir belediyesi, biz buradayız, kendilerini göstermiş olacak o açıdan ben de çok önemsiyorum. 

EKREM BARAN: Her neyse kendileri bilir tamam teşekkür ederim. 

NİLÜFER TAŞKIN: tamam.

Kurye Ata Emre Akman'ı öldüren caninin cezası belli oldu! Babasına beraat, katile yaş indirimi! Kurye Ata Emre Akman'ı öldüren caninin cezası belli oldu! Babasına... Haberi Görüntüle

O HABER ŞİMDİ DAHA DA ANLAM KAZANDI

Kendilerini 'mele' olarak tanımlayan medrese eğitimli Kürt imamların İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na verdiği destek gazetelere haber konusu olmuştu. Hatta Ankara'da yaşayan imamlarlardan bir grup, Enver Emirkulu liderliğinde İstanbul'a gelip İmamoğlu'nun seçim kampanyasında görev almıştı. Emirkulu o günleri "Kapı kapı dolaştık" sözleriyle anlatıyor. 

Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları bozdu Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları... Haberi Görüntüle

İŞTE İDDİANAMEDEKİ O KISIMLAR...


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading