Yandex Metrica

PKK'nın Sincar sorumlusu Said Hasan, MİT'in nokta operasyonuyla öldürüldü

PKK'nın Sincar sorumlusu Said Hasan, MİT'in nokta operasyonuyla öldürüldü

İstihbarat birimleri, terör örgütü elebaşlarını adım adım izliyor. PKK'nın ikinci Kandil yapmak istediği Sincar'da örgüt sorumlusu Said Hasan, bindiği araçta beraberindeki 4 teröristle birlikte havaya uçuruldu.

Gündem

18.03.2024, 23:04

Terör elebaşları Suriye ve Irak'ta Türk istihbaratının nefesini enselerinde hissediyor. PKK'nın üst düzey isimlerinden biri daha Milli İstihbarat Teşkilatı'nın nokta operasyonuyla öldürüldü. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait silahlı insansız hava araçları, Irak'ın Musul kenti yakınındaki Sincar'da MİT'in koordinat bildirmesiyle bir aracı vurdu. Otomobilde PKK'nın Sincar'daki tepe isimlerinden Said Hasan ile yeğeni İsa Xwededa ve 3 örgüt üyesi daha bulunuyordu. 

Toplam 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği SİHA operasyonu terör örgütü ve destekçilerine önemli bir mesaj oldu. Said Hasan'ın öldürülmesiyle terör örgütü ikinci Kandil haline getirmek istediği Sincar'da büyük bir darbe daha yedi. PKK'nın Sincar birimi olan YBŞ'nin başındaki isim Hasan, aynı zamanda İran destekli Haşdi Şabi grubuna bağlı da faaliyet gösteriyordu. 

Said Hasan liderliğindeki PKK'lı grubun Irak Başbakanı Mustafa Kazımî ile görüşmeye gitmek üzere Sincar'dan ayrıldığı ve bu esnada SİHA bombalarıyla havaya uçurulduğu öğrenildi. 

Ağrı Dağı'nda donarak can vermişlerdi: Felaketin görüntüleri ortaya çıktı Ağrı Dağı'nda donarak can vermişlerdi: Felaketin görüntüleri ortaya çıktı Haberi Görüntüle

Tek tek bulunup öldürülüyorlar

TSK ve MİT'in ortak operasyonlarında son dönemde çok sayıda elebaşı ait oldukları yere gönderildi. Suriye'de PKK/YPG genel sorumlusu 'Sofi Nureddin' kod adlı Nureddin Halef el Muhammed, Mahmur Kampı yöneticisi 'Doktor Hüseyin' kod adlı Selman Bozkır, Metina sorumlusu 'Agit Rojhilat' kod adlı Muhammed Hüseyin Şahbazi, 'Doktor Hüseyin'le Mahmur'u yöneten isimlerden 'Salih Cizre' kod adlı Hasan Adır, örgütün Diyarbakır sorumlusu 'Agit Bismil' kod adlı Aydın Şimşek, Mardin sorumlusu 'Havraman Ayver' kod adlı Hasan Mahmudi, örgütün 'gümrükçüsü' 'Renas Aydın' kod adlı Ömer Aydın ve PKK'nın Amanoslar'daki bir numaralı ismi 'Bedrettin Bedirhan' kod adlı İbrahim Şengül bunlardan sadece birkaçı. 

Çemberin kendilerine doğru iyice daraldığını hisseden Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık ise Kandil dağlarında bulundukları mağaralardan dışarı bakamaz hale geldi. 


Bakmadıkları yer kalmadı! 10 yıl boyunca kayıp olan adamın cesedi kendi evinde bulundu! Bakmadıkları yer kalmadı! 10 yıl boyunca kayıp olan adamın cesedi... Haberi Görüntüle

Parçalanmış cesedini böyle kaldırdılar

Sincar'daki terör örgütü destekçileri, PKK elebaşı Said Hasan'ın parçalanmış cesedini bir tabuta koyarak toprağa verdi.   


Dilan Polat cezaevinden çıkabilir! 909 sayfalık MASAK raporunda sabun detayı dikkat çekti! Dilan Polat cezaevinden çıkabilir! 909 sayfalık MASAK raporunda sabun detayı... Haberi Görüntüle

Patronu İsmail Özden de havaya uçmuştu

PKK Sincar elebaşı Said Hasan'ın bölgedeki patronu da bundan tam 3 yıl önce MİT tarafından etkisiz hale getirilmişti. 'Mam Zeki Şengali' kod adlı İsmail Özden, bindiği aracın TSK-MİT ortak operasyonuyla vurulması sonucu parçalara ayrılmıştı. Sincar sorumlusu Özden, aynı zamanda PKK'nın çatı yapılanması KCK'da yürütme kurulu üyesiydi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading