Yandex Metrica

Sitede Ara

PKK'nın 1984 yılından beri en az 85 katliamı var

PKK'nın 1984 yılından beri en az 85 katliamı var

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Özşavlı: Terör örgütünün 1984'ten günümüze kadar 85'ten fazla sivil katliamı var.

Gündem

23.01.2024, 17:33


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında terör örgütü PKK'nın katliam bilançosuna ilişkin bilgiler verdi. "Bu terör örgütü sadece askerimizi polisimizi değil, en çok sivilleri ve çocukları hedef aldı. 1984'ten günümüze kadar 85'ten fazla sivil katliamı var. Bu katliamlarda 6 bin 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" diyen Özşavlı, 9 Haziran'ın öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lılarca katledilişinin yıldönümü olduğunu anımsattı. 

YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARINA PES!
Terör örgütünün, 10 Haziran 1990'da da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde katliam gerçekleştirdiğini anlatan Özşavlı, teröristlerin o gece 11'i çocuk, 7'si kadın, 9'u erkek 27 kişiyi katlettiğini söyledi. Özşavlı, şöyle konuştu:

"Bugün terör örgütünün piyonu konumunda olanlar utanmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin askerinin sivilleri, çocukları katlettiği iftirasında bulunmaktadırlar. Hakikaten 'aymazlığın, yüzsüzlüğün bu kadarına pes' diyesi geliyor insanın. Terör örgütünün siyasi uzantıları Türkiye dışında ülke aleyhinde her türlü faaliyette bulunuyor. HDP'li milletvekillerinin yurt dışında neler yaptıklarını, ülkemiz aleyhine nasıl lobi faaliyeti yaptıklarını hepimiz yakından, çok çok iyi biliyoruz." 

O GÖRÜNTÜLERİ AÇIKLADI
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM Genel Kurulu'nda, Ceylanpınar'daki TİGEM arazisinde jandarmanın koyunları gözaltına aldığına yönelik iftirada bulunduğunu belirten Özşavlı, ona verdiği cevabın ardından Tanal ve CHP'ye yakın yayın organlarının kendisini hedefe koyduğunu söyledi. Özşavlı, koyunlara gözaltı gibi bir durum olmadığını, TİGEM arazisine giren koyunların ve çobanların, kurumun güvenlik görevlisi ve jandarma tarafından uzaklaştırıldığını belirtti. CHP'li Tanal, "Jandarma Şanlıurfa'da TİGEM arazisine komşu köylerde koyun kovalıyor, koyunlara gözaltı işlemi uyguluyor" demiş ve yine dikkat çekmeyi başarmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading