Yandex Metrica

PKK destekçisi 'Sürgündeki Akademi' Avrupa'da vurgun yaptı! Kim bu Kader Konuk?

PKK destekçisi 'Sürgündeki Akademi' Avrupa'da vurgun yaptı! Kim bu Kader Konuk?

Türkiye karşıtı tezleriyle tanınan ve Almanya'da 'Barış İçin Akademisyenler' adı altında bir araya gelen, daha sonra 'Sürgündeki Akademi' oluşumunu kuran grubun Avrupa’daki vurgunu ortaya çıktı. Akademisyen David Selim Sayers, 'Sürgündeki Akademi’ gerçeğini anlattı; 'fon' adıyla toplanan 4 milyon eurodan fazla paranın akıbetini sordu.

Gündem

01.05.2024, 20:29

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen 'Barış İçin Akademisyenler' grubunun Avrupa'daki büyük vurgunu ortaya çıktı. Grubun Avrupa ve ABD’den aldıkları fonlar kayıplara karıştı.  

Büyük vurgun, David Selim Sayers'in, parisinstitute.org’da yayımladığı 'Sürgündeki Akademi' adlı makalesiyle açığa çıktı. Sayers'in makalesi, Türkiye düşmanı açıklamalarıyla bilinen Kader Konuk öncülüğündeki “Sürgündeki Akademi” adlı grubunun, Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacısı birçok kişi için “yardım” adı altında milyonlarca euro topladığını gözler önüne serdi. 

PKK destekçisi Sürgündeki Akademi Avrupada vurgun yaptı Kim bu Kader Konuk

Bozburun'da heyecanlandıran keşif! 'Kaletepe Yazıtı' bulundu Bozburun'da heyecanlandıran keşif! 'Kaletepe Yazıtı' bulundu Haberi Görüntüle

BİLDİRİ İMZACILARI KADROYA ALINDI

Anne tarafından Türk baba tarafından İngiliz kökenli bir akademisyen olan David Selim Sayers'in kendisi de Barış İçin Akademisyenler imzacısı. Ancak Ağustos 2019’da, Duisburg-Essen Üniversitesi'ne bir kadro için yaptığı başvuru onun gruba ilişkin durumu farketmesine yol açtı. 

İlandan sorumlu kişi, Türkiye düşmanı kimliği ile tanınan Kader Konuk'tu. Konuk o dönem dünyanın en büyük Türk araştırmaları merkezi olarak belirtilen UDE’nin Türk Araştırmaları Enstitüsü’nün Başkanıydı. Tüm şartları karşılayan Sayers’in başvurusu gerekçe bile bildirilmeden reddedildi. 

İzmir'de elektrik akımından 2 kişi ölmüştü! Gözaltındaki 27 kişi hakkında yeni gelişme İzmir'de elektrik akımından 2 kişi ölmüştü! Gözaltındaki 27 kişi hakkında... Haberi Görüntüle

KONUK SESSİZCE GÖREVDEN ALINMIŞ

Selim Sayers başvuruda ilk 3’e giren adayları araştırdığında hepsinin 'Barış İçin Akademisyenler' imzacısı olduğunu farketti. Bu üç isim Konuk’un yakın çevresinden Nil Mutluer, Hilal Alkan ve HDP üyesi Nazan Üstündağ'ydı. Nil Mutluer Sürgündeki Akademi’nin kurucularından, Hilal Alkan danışma kurulu üyesi, Nazan Üstündağ ise üye statüsündeydi. 

Sayers'in iddiası Konuk’un, kendi dosyasını fakülte yönetiminden gizlediği yönünde. Bunun üzerine Alman yetkililere başvuran Sayers, Konuk’un görevden alınmasını sağladı. UDE Türk Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Konuk, sessiz sedasız görevden alınırkenne kendisi ne de üniversite bu değişikliğe dair bir açıklama yapmıyor. 

kader konuk

Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Haberi Görüntüle

KİM BU TÜRKİYE DÜŞMANI 'TÜRKOLOG'?

Peki bir Alman Üniversitesi'nin bile akademik kadro belirleme sürecinde bu kadar kural yıkıcı olan bu Türkolog kim?

Kader Konuk, Türkiye'den kaçan sözde akademisyenlere hizmet vermek üzere kurulan 'Sürgündeki Akademi'nin başındaydı. Türkiye karşıtı hangi siyasi tutum varsa tamamını destekledi. Başında bulunduğu bölümde sözde Ermeni soykırımı dersi verilmesinin kararını alan Konuk, sözde soykırım tasarısının da savunucularından. 

2014’te başlayan terörle etkili mücadeleyi “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bir bildiriyle hedef alan Konuk'un liderliğini yaptığı grup, terör örgütü PKK'nın da açık destekçisi. 

Konuk’un başkanı olduğu 'Sürgündeki Akademi’nin Türkiye’den firar eden FETÖ ve PKK bağlantılı akademisyenlere burs verdiği iddiaları da daha önce gündeme gelmişti. 

PKK terör örgütüne kalkan olan sözde grup, Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin “kaygılı” olduklarını ifade eden bir mektup da kaleme almıştı. 

kader konuk

İletişim Başkanı Altun'dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkanlar darbe girişimine tepki göstermediler İletişim Başkanı Altun'dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye... Haberi Görüntüle

VOLKSWAGEN, VAKIFLAR, SOROS VE 5 MİLYON EURO!

İşte Türkiye düşmanı tutumuyla bilinen 'Türkolog' Kader Konuk, şimdi büyük bir vurgunla gündemde. Çünkü iddialar sadece kendi görüşündekilere kadro açmakla sınırlı değil. Vakıflardan toplanan ve akibeti belli olmayan milyonlarca euro paranın da nerede olduğu belirsiz. 

Kader Konuk'un vurgun listesi geniş: Almanya’da 2015 yılında Suriyeli ve Afgan akademisyenleri “desteklemek” için çeşitli fonlar oluşturuluyor. Yine bu sırada Volkswagen Vakfı'nın Suriye ve Afganistan'dan kaçan sığınmacılar için 900 bin euroluk bütçeyi almak için 'Barış için Akademisyenler' adlı oluşum, adını 'Sürgündeki Akademi' (Academy in Exile) olarak değiştiriyor. 

Sayers’in makalede birçok kanıtla desteklediği iddialarına göre Freudenberg Vakfı'ndan 140 bin euro, ABD'li Scholar Rescue Fund'ından 60 bin euro alınıyor. Bir süre sonra ‘işler’ iyice büyüyor ve George Soros'un kurucusu olduğu Central European University ve Açık Toplum Vakfı da para desteğiyle devreye giriyor.

Bolu Dağı İstanbul yönü kapatılacak mı? Bolu Dağı ne zaman kapatılacak? Bolu Dağı İstanbul yönü kapatılacak mı? Bolu Dağı ne zaman... Haberi Görüntüle

PARALAR NEREDE?

Sayers, Volkswagen, Mellon, Açık Toplum, Uluslararası Eğitim Enstitüsü gibi birçok kuruluştan toplanan paraların akıbeti merak konusu. Sayers ''Sürgündeki Akademi’nin Temmuz 2017 ile Mart 2021 arasında topladığı miktar en az 4 milyon 300 bin euroya tekabül ediyor.” ifadesini kullanıyor. 

Sayers’in 19 Kasım günü yayımladığı makalesindeki iddialara başta Kader Konuk olmak üzere 'Sürgündeki Akademi' yöneticilerinden henüz bir cevap gelniş değil.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading