Yandex Metrica

Penşir nerede? Taliban neden Penşir'e giremedi

Penşir nerede? Taliban neden Penşir'e giremedi

Taliban'ın ele geçiremediği tek nokta olan Penşir merak konusu olmaya başladı. Peki, Penşir nerededir? Taliban neden Penşir'e giremedi?

Gündem

23.01.2024, 17:51

Taliban'ın giremediği tek yer olan Penşir'e duyulan merak arttı. Kişiler, Penşir nerededir? şeklinde sorular sorarak burası hakkında bilgi almaya çalışıyor. 

Penşir, Afganistan'ın en ünlü komutanlarından biri olan Ahmet Şah Mesud'un memleketidir. Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud, hali hazırda Taliban ile çatışma halindedir ve Taliban'a karşı direniş örgütlemektedir.

penşir aslanı ahmed şah mesud

Eski Cumhurbaşkanı Eşret Gani'nin yardımcısı Emrullah Salih'in de, Kabil'in Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından Penşir'e gitmiştir. 

MSB duyurdu: Yunanistan düzensiz göçmenleri Türk karasularına itti! Türkiye kurtardı MSB duyurdu: Yunanistan düzensiz göçmenleri Türk karasularına itti! Türkiye kurtardı Haberi Görüntüle

PENŞİR NEREDE?

Kuzey İttifakı adı verilen bir oluşumun kurulduğu Penşir, Afganistan'ın başkenti Kabil'e 125 kilometre uzaklıktadır. Bu şehir, Afganistan'ın işgali sırasında Sovyetler Birliği ve İngiltere tarafından da ele geçirilememiştir.

Penşir bölgesinde çoğunluğu Tacik olmak üzere alevi Türkmenler, Hazara ve Özbeklerden oluşan yaklaşık 150 bin kişi yaşamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading