Yandex Metrica

Pembe Köşk'te korona salgını: Lozan toplantısına katılan herkes virüs kaptı

Pembe Köşk'te korona salgını: Lozan toplantısına katılan herkes virüs kaptı

Divan Oteli'nde düzenlenen etkinlik öncesi İnönü Ailesi'ne ait Pempe Köşk'te Lozan sunumunu dinleyen seçkin misafirler, koronavirüse yakalandı.

Gündem

23.01.2024, 20:03

Koronavirüs salgınının yeniden ortaya çıkıp çıkmayacağı merak edilirken İstanbul'da ünlü isimlerin katıldığı 'Lozan toplantısı'nda virüsün kol gezdiği ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinden Turan Yılmaz'ın haberine göre, geçtiğimiz hafta perşembe günü Koç ailesine ait Divan Oteli, Global İlişkiler Forumu'nca (GİF) düzenlenen Lozan Anlaşması oturumu kapsamında ünlü isimleri ağırladı. 

İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, işadamı Rahmi Koç, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, emekli büyükelçiler Faruk Loğoğlu ve Namık Tan'ın da dahil olduğu çok sayıda davetli, Divan Oteli'ndeki etkinlikten hemen önce, İnönü Ailesi'ne ait olan Pembe Köşk'ü gezmeye gitti. 

Özden Toker

80 kişilik grup, yakında müzeye dönüştürülerek ziyarete açılacak olan tarihi yapıyı Özden Toker rehberliğinde dolaştı. Burada katılımcılara "Türkiye'nin tapu senedi" olarak sunulan Lozan Anlaşması ile ilgili bir de sunum yapıldı. 

Emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu'nun yaptığı sunumun ardından topluluk, işadamı Rahmi Koç'un himayesinde bir yemek yedi. Pembe Köşk'teki geziyi tamamlayan seçkin topluluk ziyareti güzel hislerle noktalayıp dağıldı. Ancak grubu kötü bir sürpriz bekliyordu. 80 kişilik ziyaretçi ekibin en az 30'una koronavirüs bulaştığı ortaya çıktı. 

Özden Toker, kızı Nurperi Özlen, Rahmi Koç, Hikmet Çetin, Faruk Loğoğlu, Namık Tan, Sermet Atacanlı ve Hasan Göğüş'ün de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimlerle Koç grubunun üst düzey yöneticileri Covid-19'a yakalandı. 

Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede koronavirüse yakalandığını doğrulayan Hikmet Çetin, "Ben de dahil orada virüse yakalananların çoğu hastalığı hafif geçiriyor" derken, Amerikan UBER şirketinin danışmanlığını yaparak para kazandığı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Namık Tan ise "Kovid bizim toplantıda hücuma geçti. Çok sayıda arkadaş yakalandı" diye konuştu. 

Bu arada Rahmi Koç'un son hastalıkla birlikte salgının başından beri 4. kez koronaya yakalandığı öğrenildi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading