Yandex Metrica

Para karşılığı ürün tanıtıyor ancak vergi vermiyorlar

Para karşılığı ürün tanıtıyor ancak vergi vermiyorlar

Çok takipçili sosyal medya hesaplarının kendilerine gönderilen metni şirket/ürün tanıtımı için para karşılığı yayınlayıp vergi vermemesi Avrupa'nın da gündemine giren bir mesele haline geldi.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Son günlerde çok takipçili bazı Twitter hesapları, BitCoin gibi çeşitli finans araçlarının reklamını para karşılığı yapıyor. Zaman zaman yurtdışı kaynaklı yapay algı operasyonlarına da hizmet veren bu hesaplar, takipçilerini özel hazırlanmış yalanlarla kışkırtabiliyor. 

Devletler için büyük bir güvenlik meselesi haline dönüşen 'kara propaganda'ya karşı yasa hazırlığı sürerken, Avrupa ülkeleri para karşılığı yapılmış gizli reklamla mücadele için harekete geçti. 

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, sosyal medyada açık ya da gizli reklam çalışması yürüten hesap sahiplerine yönelik vergi düzenlemesinin hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu. 

Paylaştığı mesajında fenomenlerin ürün tanıtımı için ne zaman ve ne kadar ödeme aldığını açıklaması gerektiğini belirten Maire, "Gizli reklamlara karşı birlikte mücadele edelim" diyerek, Fransızları sözkonusu eylemler konusunda devleti bilgilendirmeye çağırdı. 

Facebook, Twitter, Instagram yahut TigTok gibi geniş kitleli sosyal medya platformlarında birçok Türk vatandaşı, kendilerine hazır gönderilmiş reklam metinlerini yayınlayarak önemli gelirler elde ediyor. 

Haksız kazanca konu olan bu faaliyete karşı tedbirlerin acil olarak hayata geçirilmesi ve fenomenlerin kazancının kayıt altına alınması, malî-politik güvenlik bakımından büyük önem taşıyor. Türkiye'de bu konuda henüz yasal bir düzenleme bulunmuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading