Yandex Metrica

Özge Bağdatlıoğlu kimdir? Netflix Türkiye'de lider değişti!

Özge Bağdatlıoğlu kimdir? Netflix Türkiye'de lider değişti!

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'in Türkiye'deki içerik ekibinde liderlik değişimi yaşandı. Kendi projelerine odaklanmak istediği için Netflix Türkiye'deki görevini bırakma kararı alan Pelin Diştaş'ın yerine yine aynı ekipte olan Özge Bağdatlıoğlu'nun geleceği açıklandı. Özge Bağdatlıoğlu 1 Temmuz 2024'ten itibaren Netflix Türkiye'nin içerik direktörü olacak. Yeni projeler için bundan böyle Özge Bağdatlıoğlu'nun onayı gerekecek. Yaşanan son gelişmelerin ardından Özge Bağdatlıoğlu'nun kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu.

Gündem

23.05.2024, 13:53

Netflix Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş 2019 yılından beri Netflix Türkiye'de içerik direktörü olarak görev yapıyordu. Yaklaşık 5 yılın ardından dizi ekibinin lideri değişiyor.  Dijital içerik platformu Netflix'in Türkiye'deki içerik ekibinin başına Özge Bağdatlıoğlu geitirildi. Peki Peki Özge Bağdatlıoğlu kimdir? Netflix Türkiye'nin yeni patronu Özge Bağdatlıoğlu nereli, kaç yaşında? Netflix'in Türk dizilerden sorumlu yeni lideri Özge Bağdatlıoğlu olacak. Özge Bağdatlıoğlu 1 Temmuz 2024'te resmen göreve başlayacak. Özge Bağdatlıoğlu liderliğinde Netflix'in çıkaracağı yeni Türk dizileri merakla bekleniyor. 

Avrupakent Gayrimenkul #AVPGY temettü ne zaman yatacak? AVPGY temettü yattı mı, ne kadar? Avrupakent Gayrimenkul #AVPGY temettü ne zaman yatacak? AVPGY temettü yattı... Haberi Görüntüle

ÖZGE BAĞDATLIOĞLU KİMDİR?

Özge Bağdatlıoğlu ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında lisans eğitimini tamamladı. Ancak medya ve televizyon dünyasına olan ilgisi onu başka arayışlara yönlendirdi. 

Galatasaray Üniversitesi'nde Radyo Televizyon Yayıncılığı alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. 

Televizyon kanallarında ve çeşitli programlarda yapımcılık görevini üstlendi.

Kariyerindeki en önemli aşama ise Netflix Türkiye ekibine dahil olması oldu. 

2020 yılında Netflix Türkiye İçerik ekibinde yer alan Özge Bağdatlıoğlu pek çok dizinin yapım aşamasında aktif rol oynadı.

İçerik üretimi alanında adını duyuran Özge Bağdatlıoğlu Netflix'in içerik direktörü oldu.

Netflix'te dizi yapımları artık Özge Bağdatlıoğlu'nun onayından geçmek zorunda. 

Özge Bağdatlıoğlu Türk dizilerinin Netflix aracılığıyla dünyaya tanıtılması konusunda da büyük rol oynamıştır. 

Özge Bağdatlıoğlu yeni görevi hakkında yaptığı açıklamada "Türkiye’nin hikayelerini, ülkemizin en yaratıcı isimleriyle dünyanın dört bir yanındaki üyelerimize anlatacağız. Netflix’in Türkiye’deki geleceğini muhteşem bir ekiple birlikte şekillendirme fırsatı yakaladığım için de ayrıca heyecanlıyım. Şimdiden destekleri ve bana duydukları güven için ekibimizdeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim"  dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading