Yandex Metrica

Osman Kavala kimdir? ABD Kızıl Soros'u kurtarmak için neden çırpınıyor?

Osman Kavala kimdir? ABD Kızıl Soros'u kurtarmak için neden çırpınıyor?

Kurduğu vakıflar, desteklediği kurumlar ve maaşa bağladığı binlerce isimle Türkiye'yi örümcek ağı gibi saran Osman Kavala, çalışma yöntemleri ve ABD'nin onu kurtarmak için çırpınışıyla şimdiden tarihe geçti.

Gündem

21.05.2024, 20:48

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın en güvendiği 3 kişiden biri. 

Birçok ülkede kanlı darbeleri ve iç savaşları CIA adına organize eden George Soros'un yakın çalışma arkadaşı.

Türkiye'deki ayrılıkçı hareketleri finanse eden Anadolu Kültür Derneği'nin kurucusu. 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kuruluşunda öncü rol oynayan isimlerden. 

DEAŞ/IŞİD kullanılarak Müslümanların şeytanlaştırılması ve terör örgütü PKK/YPG'nin meşrulaştırılması projesinin Türkiye istasyon şefi. 

PKK destekçisi yazarları biraraya getirip organize eden KurdîLit'in gizli sahibi.

Kurduğu faaliyet ağı ve gizli-açık desteklediği binlerce maaşlı elemanıyla özellikle kültür-sanat dünyasını yönlendiren gizemli bir baron.

ABD destekli TESEV, Açık Toplum Vakfı ve PODEM gibi organizasyonların arkasındaki 'yerli' güç. 

Bu topraklarda insanların zihnini CIA projelerine hazır hale getirmeyi amaçlayan bir etki ajanı.

Doğu ve Güneydoğu'nun hendek-barikat terörüyle teslim alınmak istendiği dönemde yurtdışındaki PKK/YPG/PYD toplantılarının gediklisi. 

Türkiye'de çok ünlü bazı yayınevlerinin gizli sahibi. 

Kendisini sosyalist olarak gösterme eğiliminde bulunsa da savaş araçlarıyla yakından ilgili. 90'larda F-16'ların modernizasyon ihalesini kazanan MİKES firmasının patronu.

Kimi anlattığımızı az çok tahmin etmişsinizdir.

'Toplum yararına sosyal misyon ifa etme' maskesiyle Türkiye'de PKK, FETÖ, DHKP/C bağlantılı onlarca dernek ve vakfı yöneten Osman Kavala'dan bahsediyoruz.

Kavala 1957'de Paris'te doğdu. İstanbul'da Robert Koleji'nde okudu. İngiltere'nin Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. 

Babası Mehmet Kavala 1982'de ölünce, Kavala Holding'in yeni patronu olarak sahnedeki yerini aldı. 

ABD ve Avrupa'yı karış karış dolaştı. Eski arkadaşı Sevan Nişanyan'ın ifadesiyle "New York'tayken bulaşmadığı devrimci hareket, katılmadığı anti-emperyalist eylem kalmamıştı."

Türkiye'ye dönünce F-16 ihalelerinden kalan vaktini Doğu ve Güneydoğu için harcadı. Anadolu Kültür A.Ş., Açık Toplum Vakfı, Tarih Vakfı, Hafıza Merkezi, Kürdûlit, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Barış Vakfı, Diyarbakır Kürt Evi, İnsan Hakları Derneği gibi onlarca kuruluşu ya kurdu ya yönetti. 

Yönetip yönlendirdiği ve fonladığı dernek/vakıf sayısının 200'ü aştığı söyleniyor. Bilhassa Doğu ve Güneydoğu'yu örümcek ağı gibi saran bu kurumların çoğu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL kararıyla kapatıldı. 

Yangınlar sönünce acı tablo ortaya çıktı: Çanakkale'de 420 futbol sahası büyüklüğünde alan küle döndü! Yangınlar sönünce acı tablo ortaya çıktı: Çanakkale'de 420 futbol sahası... Haberi Görüntüle

GEZİ'Yİ PERDE GERİSİNDEN ORGANİZE ETTİ

George Soros'un 'adamı' olmasından ötürü 'Kızıl Soros' namıyla bilinen Osman Kavala, 2013 yılındaki Gezi kalkışması sürecinde oldukça aktif biçimde çalıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesine göre, eylemler sırasında başta gaz mazkesi olmak üzere yiyecek-içecek temini için banka hesabı açtırdı. Ortalığı savaş alanına çeviren sokak teröristlerini bizzat destekledi. 

'Ağaç' bahaneli eylemlerin hükümetin devrilmesiyle sonuçlanması için Kavala, Taksim Meydanı'na para saçtı.

Eylemlerin ilk günü Kavala, ABD Büyükelçiliği ile temastaydı. O dönem ABD elçiliğinde 'siyasi işler konsolosu' sıfatıyla görev yapan Yuri Kim'den emir aldı. 

ABD konsolosluk görevlisi Yuri Kim.

Kavala'dan 'hemen harekete geçmesini' isteyen Yuri Kim, ABD Dışişleri Sözcüsü'ne basın toplantısında talimatla soru sordurmasını talep ediyor, böylelikle Washington'un da sürece dahil olacağını söylüyordu. İşte o telefon görüşmesi:

YURİ: Washington'da basında arkadaşların varsa devlet binasında soru sormalarını söyle basın toplantısında.

KAVALA: Evet var. Toplantı ne zaman?

YURİ: 1 civarı gibi bir şey. Onlara soruyu sormalarını söyle ve ona bir giriş yaparız.

KAVALA: Yani şey gibi, soru mu..?

YURİ: 'Süreç hakkında ne düşünüyorsunuz.' Çok zaman yok o yüzden telefon görüşmelerine şimdi başlasan iyi olur. 

KAVALA: Anladım tamam. Muhteşem.

Kavala, Yuri'nin dediğini yaptı. 1 Haziran 2013 günü ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Pisaki'ye etkisi altındaki muhabirler vasıtasıyla o soruyu sordurttu. Pası alan Pisaki ise Türkiye'ye parmak sallayan tehdit açıklamasını yaptı. Bu, ABD'nin Gezi eylemlerine medya önünde ilk desteğiydi.

Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! İstanbullular dikkat! Nem yüzde 100'e çıkacak! O saatlerde gerekmedikçe sokağa çıkılmamalı! Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! İstanbullular dikkat! Nem yüzde... Haberi Görüntüle

"BU HERİFİ HALLETMELERİ LAZIM..."

O günlerde Kavala, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet İnsel'le sık sık telefonda görüşüyordu.

İddianameye giren dinleme kayıtlarına göre Kavala, Gezi kalkışmasını püskürten dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a epeyce kinlenmişti.

İnsel'le görüşmesinde Kavala şöyle söylüyor: "Hani ben cumhurbaşkanı olacak falan diyordum. Bunu cumhurbaşkanı da yaptırmamak lazım. Bu herifi halletmeleri lazım bu saatten sonra." 

İstanbul'daki anaokulundan 'yok artık' dedirten görüntüler! Kreşi sahibi kendini böyle savundu İstanbul'daki anaokulundan 'yok artık' dedirten görüntüler! Kreşi sahibi kendini böyle... Haberi Görüntüle

PKK SİLAH BIRAKMASIN

PKK'dan 'umudunu' hiçbir zaman kesmeyen Kavala, Öcalan'ın bile 'silah bırakın' dediği çözüm süreci günlerinde sahneye çıkmış ve "PKK'nın silah bırakmasına gerek yok" demişti. 

Fransız Sokağı'nda açtığı Cezayir Restorant'ın müdavimleri arasında HDP'li Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder bulunuyordu. 

Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet ve yargı merkezli kumpaslarını püskürtmeye çalışırken Selahattin Demirtaş, Cezayir Restorant'ta Kavala ve Önder'le birlikte belirledikleri sloganı Mart 2015'te Meclis kürsüsünden şöyle ilan ediyordu: "Seni başkan yaptırmayacağız!"

Türkiye gündeminde bu sloganın tedavüle sokulduğu sırada Osman Kavala oldukça yoğundu. Avrupa ve Rusya'da 'Kürt Konseyi' adı altında PKK'ya yol haritası belirleme amaçlı toplantılar organize ediyordu. 

Irak, Suriye ve Türkiye topraklarının bölünerek ABD-İsrail destekli bir PKK devleti oluşturulması projesine hız veren Kavala ve ekibi Londra'daki oturumda şu isimlerle poz vermişti: Michael Rubin, Zubeyir Aydar, Salih Müslim, Michael Gunter, Hevi İbrahim Mustafa, Şirin Payzın, Leyla Zana, Essa Moosa, Sevtap Yokuş, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Kamel Tahirzade, Estella Schmid, Devrim Dağdeviren, Sevtap Yokuş, Ahmet Şık ve Şirin Payzın...

Şehit Mustafa Cambaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Mustafa Cambaz nerede ne zaman şehit oldu? Şehit Mustafa Cambaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Mustafa Cambaz... Haberi Görüntüle

'MUHAFAZAKAR MUHALEFET' Mİ?

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin taraftarı gözüken ancak ona karşı Temmuz 2013'teki kanlı darbeyi destekleyen Temerrüd Hareketi benzeri bir yapıyı Türkiye'de kurmakla görevlendirilen Osman Kavala'nın, 2015 yılında BAE destekli terör baronu Muhammed Dahlan'la da görüştüğü iddia edildi. 

MİT'in Kırgızistan'da paketleyip Türkiye'ye getirdiği FETÖ Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı'nın Dubai'de Dahlan'la yürüttüğü temaslarla aynı tarihlere denk düşen görüşmelerde Kavala'nın da bulunduğu öne sürüldü. 

15 Temmuz darbe girişimine giden yolda FETÖ bağlantılı yargı üyelerinin desteğiyle düzenlenmiş korsan kongrelerle MHP yönetimini ele geçirmeye çalışan ancak bunda başarısız olduktan sonra ekibiyle partiden ayrılıp İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener de Osman Kavala'nın öz kuzeni olmasıyla dikkat çekiyor.

İYİ Parti kurucusu Ümit Özdağ'ın "Bu adam FETÖ'cüdür" dediği İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise FETÖ'den tutuklu Enver Altaylı'nın yeğeni oluyor. Akşener yönetimi, Kavuncu ile ilgili iddiaların üzerine gitmek yerine Özdağ'ı partiden kovmayı tercih etmişti. 

Darbeden birkaç ay önce "Ben başbakan olacağım" sözleriyle dikkat çeken Akşener'in kuzeni Kavala, 15 Temmuz'a giden süreçte darbenin organizatörlerinden CIA mensubu Henry Barkey ile yoğun temastaydı. Kızıl Soros'un Barkey'le onlarca saat ne konuştuğu henüz bilinmiyor. Ancak Barkey'in darbeyi ekibiyle birlikte Büyükada'daki bir otelden yönlendirdiği ve kalkışma püskürtüldüğünde otelden başı önünde ayrılırken resepsiyona üzerinde 'Pensilvanya' yazan bir çan bıraktığı biliniyor. 

Bakan Kurum'dan TOKİ evlerinde oturmaya başlayan depremzedelere ziyaret! Bakan Kurum'dan TOKİ evlerinde oturmaya başlayan depremzedelere ziyaret! Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER'E KOMİSYON VERDİ

Mezhepçi BirGün gazetesinin de gizli finansörü olduğu iddia edilen sosyalist milyarder Osman Kavala, 4 yıl önce, 18 Ekim 2017'de Gaziantep'te bir Alman Vakfıyla yaptığı toplantının dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. 

Gezi olaylarını organize etmekle suçlanan Kavala'nın ismi daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına da dahil edildi. 

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinin, serbest bırakılması için adeta çırpındığı Kavala, çalışma yöntemi, nüfuz ağı oluşturma teknikleri ve 'dostlarını' yönlendirme kapasitesiyle son 30 yılın en etkili isimlerinden biri olarak şimdiden tarihe geçti.

Kıdemli 'ABD ajanı' olduğu yönünde kamuoyunda yaygın bir kanaat bulunan Osman Kavala'ya FETÖ mensupları ve İsrail lobisinin etkili ismi Michael Rubin, 'Nobel Barış Ödülü' verilmesini istemişti. 

Fetullahçı teröristlerin Nobel istediği Kavala, F-16'ların modernizasyonu sürecinde ihaleye katılan yabancı şirketleri kaçırmak için Sedat Peker'den yardım istemesiyle gündeme gelmişti. Organize suç örgütü lideri Peker o süreçte Kavala'ya yardımı esirgememiş üstelik ikilinin ilişkisi sonraki yıllarda da devam etmişti.

Peker komisyon karşılığı hallettiği bir işi şöyle anlatıyor: "Kavala Şirketler Grubu'nun patronu Osman Kavala beni arayarak Bedrettin Dalan'ın ortağı müteahhit Yavuz Yayla'dan bir arsa satışından kaynaklanan 25 milyon dolarlık alacağının olduğunu ve benim devreye girmemi istedi. Ben de bu işi hallederek 1,5 milyon dolar komisyon aldım."

Türkiye'ye "Kavala'yı serbest bırakın" çağrısında bulunan FETÖ destekçisi ABD'nin, Kavala için gelecek günlerde ne gibi eylemlere imza atacağı merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading