Yandex Metrica

Örnek kaymakam! Kürtçe öğreniyor aşı olmayanları ikna ediyor!

Örnek kaymakam! Kürtçe öğreniyor aşı olmayanları ikna ediyor!

Diyarbakır’da görev yapan Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, şehirdeki vatandaşlarla iletişimini geliştirmek için boş vakitlerinde çocuklarla biraraya gelerek Kürtçe öğreniyor, aşı olmayan vatandaşları ikna etmek için de şehirde yoğun bir çaba sarfediyor.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde görev yapan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, sırası gelmesine rağmen Kovid-19 aşısı yaptırmayan vatandaşları ikna etmek için yoğun mesai harcıyor. Boş vakitlerinde bölgedeki çocuklardan Kürtçe öğrenen Büyüknalçacı, "Aracıları devreden çıkartıp vatandaşımızı bizzat anlayabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladım. Vatandaşlardan ve çocuklardan Kürtçe öğreniyorum. Bu, aşılama faaliyetlerine de etki etti. Kızlarının aşı olduğunu, herhangi bir problem yaşamadığını görünce aşı konusuna daha sempatik bakmaya başladılar." diye konuştu.

AHMET AMCA İKNA OLDU!

90 yaşındaki Ahmet Gündoğdu'yu evinde ziyaret eden Büyüknalçacı, "Bugün de Ahmet amcamızın yanına geldik. Aşı olmuyordu. Devletimize desteğinin tam olduğunu gördük. Bizi de kızı gibi gördüğü için herhangi bir problem yaşamadık. Kendisiyle konuştuğumuzda ikna oldu." diye konuştu.

''ALLAH RAZI OLSUN''

İkna sonucu aşı yaptıran Ahmet Gündoğdu'nun oğlu Nebi Gündoğdu da babasının aşı yaptırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gündoğdu, "Daha önce tereddütlüydük. Tam emin değildik. Kaymakama inanıp, güvendik. Bu sorunu çözdü. Allah razı olsun onlardan." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading