Yandex Metrica

Onur Anıtı'na saldıran zanlılar savcılık sorgusunda! Talimatı kimin verdiği ortaya çıkarılsın

Onur Anıtı'na saldıran zanlılar savcılık sorgusunda! Talimatı kimin verdiği ortaya çıkarılsın

Son dakika haberi... Samsun'da toplumsal fay hatlarını tetiklemek için adrese teslim bir saldırıya imza atan B.F. ile C.F. adliyeye sevk edildi. Kuzen oldukları ve adeta 'suç makinesi' oldukları belirlenen zanlıları kimlerin kiraladığı merak ediliyor.

Gündem

23.01.2024, 18:45

Toplumsal fay hatlarını tetiklemek için Samsun'da adrese teslim bir saldırı girişiminde bulunan zanlılar emniyetteki sorgularının ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. 

Atatürk heykelinin olduğu parka arazi aracıyla gelip Onur Anıtı'na halat bağlayan ve muhtemelen anıtı yıkmayı hedefleyen provokatörlerin sabıkalarının bulunduğu belirlendi. 

Milli Mücadele'nin simgesi olan anıta yönelik akıllara durgunluk veren saldırıyı gerçekleştiren B.F. ile kuzeni C.F.'nin farklı suçlardan sabıkaları bulunuyor. Uyuşturucu bağımlısı iki kuzen, daha önce tam 11 kez 'uyuşturucu kullanma', 2 kez 'uyuşturucu ticareti', 9 kez 'kasten yaralama', 3 kez 'taksirle yaralama' ve 2 kez de 'alkollü araç kullanma' suçlarından gözaltına alındı. Adeta suç makinesi durumundaki B.F. ile C.F., birilerince kullanılmak üzere biçilmiş kaftan profiller olarak görülmüş olabilir.  

Anıta ip bağladıkları sırada çevredekilerin tepkisiyle karşılaşınca panikleyip kaçmaya başlayan ve bindikleri aracın plakasının takip edilmesi sonucu yakalanan zanlılar hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Emniyet sorgularının ardından savcılıkta da ifade veren saldırgan kuzenleri kimlerin 'kiraladığı' merak konusu. Olay anında alkollü oldukları öğrenilen B.F. ile C.F. tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading