Yandex Metrica

Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat! Onlarca yıl ceza alabilirsiniz!

Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat! Onlarca yıl ceza alabilirsiniz!

Konya'da fizyoterapist uzmanı bir kişi iş göremezlik raporu alarak tatile gitti. Çalıştığı iş yeri durumu fark edince şikayetçi oldu. O çalışan hakkında ise resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık kapsamında 15 yıla kadar ceza talep edildi.

Gündem

23.04.2024, 12:53

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. isimli çalışan 2022 yılında çalıştığı iş yeri sahibi Mehmet Evrim'i arayarak, hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini bildirdi. 

4 gün iş göremezlik raporu alan Sait U.'yu ziyarete gelmek isteyen patronu Mehmet Evrim'i geçiştirmesi üzerine durumdan şüphelenen patron Sait U.'yu araştırmaya başladı. 

Gölcük'te yürekler ağza geldiği an! Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Yol kapatıldı, evler tahliye edildi Gölcük'te yürekler ağza geldiği an! Benzin yüklü tanker kaza yaptı:... Haberi Görüntüle

HASTAYIM DEDİ TATİLE GİTTİ

İş yeri sahibi, çalışanının Çumra Devlet Hastanesi'nden aldığı raporu incelediği ve o tarihte ise hastaneye gitmeyerek Mersin plajında fotoğraf çekildiğini sosyal medya hesabında paylaştığını öğrendi. 

İş yeri sahibi ise olay sonrası önce Çumra Kaymakamlığına sonra ise Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Ancak savcılık ve kaymakamlık soruşturmaya izin vermedi ve iş yeri sahibi Mehmet Evrim ise Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

O ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı itirazı kabul etti ve Sait U'nun işine son verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı güvenlik kameralarını inceledi ve Çumra Devlet Hastanesi'nde bir hemşirenin arkadaşına rapor lazım olduğunu, hastanede bulunan doktor Ömer Tayyip Ç.'nin ise 'veririm olur' dediği öğrenildi. 

Sait U'nun hemşire Esra T.'yi aradığı ve gün içinde hastaneye gitmediği öğrenildi. 

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırlamış olduğu iddianame kapsamında Sait U'nun SGK'dan aldığı iş göremezlik ücresi aldığı öğrenildi. Devlet kurumunu zarara uğrattığı, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçları işlediği 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Trendyol Olimpiyat reklamında kim oynuyor? Trendyol Milla reklamda oynayan sporcular kimler? Trendyol Olimpiyat reklamında kim oynuyor? Trendyol Milla reklamda oynayan sporcular... Haberi Görüntüle

DOKTOR VE HEMŞİRE HAKKINDA HAPİS TALEBİ

Ayrıca hastanesinde çalışan Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T'nin de resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçları nedeniyle 11 yıl hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Loading