Yandex Metrica

Önce idamı için oy verdiler sonra heykelini diktiler! CHP'li belediyeden Deniz Gezmiş anıtı

Önce idamı için oy verdiler sonra heykelini diktiler! CHP'li belediyeden Deniz Gezmiş anıtı

51 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma törenleri yapılırken, Adana'nın Çukurova ilçesinde Üç Fidan Anıt Parkı törenle açıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:50

Açılışı yapan CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şu ifadeleri kullandı:

Bu gençler 51 yıldır unutulmadı. Yeni doğan çocuklara Deniz ismi verildi, Yusuf, Hüseyin, Mahir ismi verildi. Bu gençler bağımsız Türkiye’yi savundu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitti.

Radhika Merchant kimdir? İlaç devinin varisi 600 milyon dolarlık düğünle evlendi! Radhika Merchant kimdir? İlaç devinin varisi 600 milyon dolarlık düğünle... Haberi Görüntüle

DENİZ GEZMİŞ'İN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının lafta anmanın yetersiz olduğunu belirten Çetin, mezarlarından getirilen toprakları 3 Fidan Atını önünde toprakla karıştırarak Deniz Gezmiş’in vasiyetini yerine getirdi.

Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Haberi Görüntüle

İDAM İÇİN EKSİK OLAN OYLARI CHP'Lİ VEKİLLER VERMİŞTİ

Her yıl düzenli olarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını öven CHP'nin, idam oylamasında verdiği evet oylarını heykel ve anma töreni yaparak unutturmaya çalışması inandırıcılığını yitirdi.

İdamın infazı için o dönem Meclis'te yapılan oylamada eksik olan 28 oy, CHP'li 30 vekilin katılımıyla tamamlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading