Yandex Metrica

Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a teşekkür: Hayat kurtarmaktan daha önemli bir şey yok!

Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a teşekkür: Hayat kurtarmaktan daha önemli bir şey yok!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska,cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Ukraynalı yetim çocuklar için yaptıklarından dolayı minnettar olduğunu ifade etti. Olena Zelenska gönderdiği mesajda "Türkiye'nin First Lady'si Sayın Emine Erdoğan'a çok minnettarım. Kendisi Ukraynalı yetim çocuklar için Ankara'da konforlu yaşam şartları organize etti. Bu paha biçilmez bir şey, zira bu çocuklara normal yaşam ve dünyaya güven duygusu veriyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:29

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Ukraynalı yetim çocuklar için yaptıklarından dolayı minnettar olduğunu belirtti. 

Son dakika... Diplomatik kaynaklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad açıklaması! İddialar yalanlandı Son dakika... Diplomatik kaynaklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad açıklaması! İddialar... Haberi Görüntüle

"HAYAT KURTARMAKTAN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK"

Resepsiyonda, Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska'nın video mesajı gösterildi. Ukrayna Bağımsızlık Günü için verilen resepsiyona katılanlara teşekkür eden Zelenska, "Hayat kurtarmaktan daha önemli bir şey yoktur. İster Ukrayna'da olduğu gibi savaş tehdidi olsun ister yakın zamanda Türkiye'de olduğu gibi yıkıcı bir deprem olsun, gücü olan herkes yardıma koşar. Çünkü insan olmak merhametli olmak ve yardım etmek demektir" dedi. Zelenska, Ukrayna'da birkaç önemli sosyal projeye Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) katkıda bulunduğunu ve bunun için TİKA'ya minnettar olduğunu söyledi.

2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN FİRST LADY'SİNE ÇOK MİNNETTARIM

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen yetim çocukların Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocukevine yerleştirildiğini ifade eden Zelenska, "Birlikte, gelecek nesillere dayanışma ve karşılıklı yardımlaşmanın zulüm ve saldırganlığı eninde sonunda yeneceğini gösterebiliriz. Bu nedenle, bunu zaten yapmakta olan Türkiye'nin First Lady'si Sayın Emine Erdoğan'a çok minnettarım. Kendisi Ukraynalı yetim çocuklar için Ankara'da konforlu yaşam şartları organize etti. Bu paha biçilmez bir şey, zira bu çocuklara normal yaşam ve dünyaya güven duygusu veriyor" dedi.

Evlilik vaadine kandı tüm birikimi buhar oldu: Bu kez tuzağa dolandırıcılar düştü Evlilik vaadine kandı tüm birikimi buhar oldu: Bu kez tuzağa... Haberi Görüntüle

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR"

Törende konuşan Büyükelçi Bodnar ise Zelenskiy'nin barış formülünün uygulanmasının Ukrayna'daki savaşı sona erdireceğini, ülkesinin küresel pazarlara tahıl ihraç etmesini sağlayacağını söyledi.Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda verdiği mesajlardan da alıntı yapan Bodnar, "Daha adil bir dünya mümkün, çünkü dünya beşten büyüktür." dedi.

Bakan Kacır'dan TÜRKSAT 6A açıklaması: Test yörüngesine yerleşti! Bakan Kacır'dan TÜRKSAT 6A açıklaması: Test yörüngesine yerleşti! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, GÜÇLÜ, ETKİLİ VE ÖNEMLİ BİR DEVLET

Büyükelçi, "Modern Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte güçlü, etkili ve önemli bir devlettir." ifadelerini kullandı.Büyükelçi Bodnar, Ukrayna ve Türkiye'nin iyi dost ve stratejik ortak olduğunu dile getirerek, "Ne demişler, 'dost kara günde belli olur.' Bu söz tamda bizi anlatıyor. Rusya Ukrayna'yı işgal ettiğinde Türkiye'nin insani yardımları bize çok yardımcı oldu, yüz binlerce Ukraynalı dost Türkiye'ye sığındı" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading