Yandex Metrica

Öğrencilere dev müjde! 1-2-3-4-5-6-7-8 sınıflarda artık sadece 4 gün okul olacak: 3 gün tatil resmileşiyor

Öğrencilere dev müjde! 1-2-3-4-5-6-7-8 sınıflarda artık sadece 4 gün okul olacak: 3 gün tatil resmileşiyor

Son dönemde ülkeler, pilot uygulamalarla birlikte hem iş saatlerini hem de okul saatlerini düzenleyen adımlar atmaya başladı. Hem mesai saati kısaltmasından hem de çalışma gününden daha çok verim alan işletme ve okullar bu çerçeveyi genişletmek niyetinde.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Son yıllarda personellerin iş saatlerinin azaltılması ve tatil günlerinin artırılması maksadıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Avrupa’da bazı ülkelerin resmi adımlarıyla 4 gün iş 3 gün tatil modeli yeni gelenek haline geldi. Bazı ülkelerdeki hükümetler ise söz konusu kararı kamu kurumlarında işler hale getirdiler.

Türkiye’de ise bazı büyük şirketler bu modelden verim alan ülkeleri referans alarak 4 gün iş 3 gün tatil modelini pilot olarak uygulamaya koydu. Şimdi aynı model eğitim sistemi üzerinde de çalışılıyor.

Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan Perşembe Kayseri'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan... Haberi Görüntüle

4 GÜN EĞİTİM 3 GÜN TATİL MODELİ

Çocukların eğitiminden daha fazla verim alınması maksadıyla düşünülen bu modelde 4 gün eğitim 3 gün tatil uygulanacak. Finlandiya'nın hali hazırda uyguladığı bu model daha şimdiden Avrupa ülkelerinin ana gündem maddesi olmaya başladı. Yakın zamanda Türkiye'de de bu modelin pilot bölgelerde uygulanacağı düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading