Yandex Metrica

Öğrencilerde LGS heyecanı! 1 milyondan fazla öğrenci sınav katıldı

Öğrencilerde LGS heyecanı! 1 milyondan fazla öğrenci sınav katıldı

Türkiye genelinde 1.2 milyondan falza 8. sınıf öğrencileri bugün  Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girdi. 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 81 ilde iki oturum halinde yapıldı. İstanbul’da yapılan LGS sınavında öğrenciler kadar velilerde heyecanlıydı.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Türkiye genelinde 1.2 milyondan falza 8. sınıf öğrencileri bugün  Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girdi. 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 81 ilde iki oturum halinde yapıldı. İstanbul’da yapılan LGS sınavında öğrenciler kadar velilerde heyecanlıydı. Sınav 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda yapıldı.Deprem bölgesi dışında 71 şehirde öğrenciler kendi okullarında sınava girdi. LGS'nin ilk oturumu ise saat 09.30'da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Haberi Görüntüle

15 Temmuz şehitleri için yurt genelindeki camilerden selalar okundu 15 Temmuz şehitleri için yurt genelindeki camilerden selalar okundu Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERDE LGS HEYECANI!

Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Sınavın ilk oturumu 10.45'te sona ererken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayıp, 12.50'de tamamlandı. 1.2 milyondan fazla öğrencinin girdiği katıldığı 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hem öğrencileri hem de okul dışında bekleyen velilerini son derece heyecanlandırdı. Sabah sınavın başladığı saatlerde öğrenciler okul önlerinde toplanıp sırayla sınav salonlarına alınırken bu sınava geç kalan öğrencilerde oldu. Esenler'de LGS'ye giren bir öğrenci sınava son anda yetişti. Şişli'de sınava giren bir öğrencinin, evde unuttuğunu kimliğini, kardeşi koşarak okula yetiştirdi.

Birinci oturumun yapılmasının ardından öğrenciler okul bahçesine koşarak aileleriyle heyecanlarını paylaştılar. Bir kısım öğrenci soruların zor olduğunu söylerken bir kısım öğrencide gayet kolay ve başarılı şekilde çözdüğünü söyledi. Birinci oturumda birkaç soruyu çözemediğini belirten öğrencilerde gözyaşı dökerek üzüntülerini yaşadı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading