Yandex Metrica

O sektör 50 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyor! Kalifiye eleman eksikliği piyasalarda durgunluğa neden oluyor!

O sektör 50 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyor! Kalifiye eleman eksikliği piyasalarda durgunluğa neden oluyor!

İnşaat sektörünün kanayan yarası olan eleman eksikliği büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor. Sektörde buluan inşaat sahipleri, elemanalrına 50 bin TL dahi verseler bile kabul etmeyerek çalışmayı reddettiklerini söylüyor. 

Gündem

17.05.2024, 12:54

İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı  Abdulvahap Olgun, çalışanların ücretlerinin 50 Bin TL'yi aştıklarını ancak ona rağmen eleman bulamadıklarını belirterek; "Sıvacı, boyacı, kalıp ustasının günlük yevmiyesi 2 bin TL'yi buldu. Sektörde bırakın kalifiye elemanı, vasıfsız eleman bile karaborsaya düştü. Sıvacılar, demirciler, kalıpçıların maaşları, beyaz yakalı çalışanların maaşlarından daha yüksek seviyede” dedi.

Seda Çınar kimdir? Seda Çınar ile Ümit Erdim boşandı mı? Seda Çınar kimdir? Seda Çınar ile Ümit Erdim boşandı mı? Haberi Görüntüle

İNŞAATTA ÇALIŞACAK ELEMAN BULUNMUYOR

Konut inşaatında çalışacak yeterli  eleman bulamadıklarını ve 6 Şubat depremleri sonrasında personel bulmakta zorlandıklarını belirten inşaat sahipleri, “İzmir’in en çok konut üreten ilçelerinden Torbalı’da da, inşaat sektöründe çalışacak eleman problemi baş göstermeye başladı. Kalıp, sıva, demir gibi beceri gerektiren mesleklerde eleman sıkıntısı yaşanıyor. Halihazırda bulunan işçilerin çoğu da deprem bölgesindeki inşaatlara kaydı. Sektörde bırakın kalifiye elemanı, vasıfsız eleman bile karaborsaya düştü. Yerlerine yeni bir iş gücü gelmedi, açık pozisyonlar ise büyüdü. Gençlerimize inşaat denildiğinde, korku dolu gözlerle bakıyorlar. 18 ile 25 yaştaki nesil bu sektörü tercih etmiyor” dedi.

MSB duyurdu: 4'ü terör örgütü üyesi 6 kişi hudutlarda kıskıvrak yakalandı! MSB duyurdu: 4'ü terör örgütü üyesi 6 kişi hudutlarda kıskıvrak... Haberi Görüntüle

50 BİN TL MAAŞ TEKLİF EDİLİYOR

İşçilere 50 bin lira teklif edildiği hatta mesai ücretleri ile birlikte 60-70 bin TL'yi bulduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun; “TÜİK verilerine göre, inşaat sektörü malzeme endeksi yıllık bazda yüzde 52, işçilik endeksi yüzde 113,47 artış gösterdi. Malzeme giderleri gibi işçi maaşları da yükselmeye devam ediyor. İşçilerin aylık maaşları ortalama 50 bin lirayı aşıyor. Günlük olarak bin 500 ile 2 bin lira arasında değişen ücretler, mesailerle birlikte aylık 60-70 bin lirayı buluyor. Sıvacılar, demirciler, kalıpçıların maaşları, beyaz yakalı çalışanların maaşlarından daha yüksek seviyede” ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading