Yandex Metrica

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak

Meclis Genel Kurul’da “23 Nisan Özel Oturumu”na başkanlık eden başkanlık eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Yeni Anayasa mecburidir. İstiklal ve istikbalimizi teminat altına alacak. Bu meclis yemi bir anayasa yapacak selahiyete sahiptir. Türkiye'nin ihtiyacı olan sivil anayasa TBMM'nin borcudur. TBMM’nin üzerine düşen büyük hassasiyet, milli birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, toplumsal bütünlüğümüzden asla taviz vermeden Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki milli ortak hedeflerimize yürüme kabiliyetini kullanabilmektir. Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak.'' dedi.

Gündem

01.05.2024, 01:01

Meclis Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel oturumu düzenlendi. Genel Kural'a hitap eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, önemli mesajlar verdi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin kuruluşunun 104. yılında Meclis Özel Oturumu'nda konuştu.

''İlk meclis, millettin tek temsilcisidir.'' diyen Kurtulmuş, ''Hiçbir şekilde milletin adına karar verme yetkisini kimseye bırakmamıştır. İlk meclis zor günlerde millet adına kritik kararlar aldı. Her şeyden evvel bugünkü TBMM’de devlet kuran bir meclis hissiyatını asla ıskalamamalıdır. TBMM istiklal ve istikbale sahip çıkan bir büyük hassasiyeti sürekli korumaktadır.'' dedi.

Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Haberi Görüntüle

''YENİ ANAYASA MECBURİDİR''

Genel Kurul'a hitap eden Kurtulmuş yeni Anayasa mesajı verirken şunları kaydetti;

''Yeni Anayasa mecburidir. İstiklal ve istikbalimizi teminat altına alacak. Bu meclis yemi bir anayasa yapacak selahiyete sahiptir. Türkiye'nin ihtiyacı olan sivil anayasa TBMM'nin borcudur. TBMM’nin üzerine düşen büyük hassasiyet, milli birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, toplumsal bütünlüğümüzden asla taviz vermeden Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki milli ortak hedeflerimize yürüme kabiliyetini kullanabilmektir. Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak.''

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf... Haberi Görüntüle

''HER KURUMUN BU SÜRECE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ''

Anayasa sözlerine devam eden Kurtulmuş, ''Bir kere daha altını çizerim ki TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de selahiyetine de sahip. Bu meclis halkın verdiği oyların yüzlerin 95'ine sahip bir meclistir. Yeter ki doğru zeminlerde tartışmayı başaralım. Doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile varacağı yöntemlerdir. Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız. Her kurumun bu sürece katkı vermesini temenni ediyoruz. İlk meclisten aldığımız ruhla güçlü bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Her yıl 23 Nisan'ı kutlamakla kalmayıp daha demokratik, daha üçlü Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.

Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt: Terörle arasına mesafe koymazsa kaçınılmaz olur Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt:... Haberi Görüntüle

''CUMHURUİYETİMİZİN KURUCULARINI YAD EDİYORUM''

 

Açıklamasının sonunda Gazze'deki soykırıma değinen Numan Kurtulmuş, ''Gazze'de hayattan koparılan, açık bir mezarlığa dönüştürülen Gazze'nin çocuklarını sevgi ile kucaklıyor Gazze şehitlerine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta Atatürk olan cumhuriyetimizin kurucularını yad ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading