Yandex Metrica

Nereden geldi bu değirmenin suyu: Dilan Polat'ın serveti milyarlara ulaştı! Soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı!

Nereden geldi bu değirmenin suyu: Dilan Polat'ın serveti milyarlara ulaştı! Soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı!

Kasım 2023 yılında haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından cezaevine giren ünlü fenomen Dilan Polat ve Engin Polat çifti soruşturmasında yeni detaylara ulaşıldı. Çiftin sabun satarak 1 Milyar TL işlem hacmine ulaşan maddi kaynaklarının ne kadarının kara para ne kadarının gerçek olduğu MASAK tarafından incelencek. 

Gündem

27.05.2024, 13:36

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen sosyal medyada milyonlarca takipçiye ulaşan ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanmış, lüks yaşamlarının kaynağı ise araştırılmaya başlanmıştı.

Balıkesir’de organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Elebaşları dahil 43 kişi enselendi Balıkesir’de organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Elebaşları dahil 43 kişi... Haberi Görüntüle

SAVCILIK DETAYLARI ORTAYA ÇIKARDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun Polat davasına yönelik yürütülen soruşturamada çok önemli bir detay ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, savcılık 60 şirket ve gerçek kişileri incelemeye aldı. Şüphelilere ait olan, üçüncü kişiler ve bu şirketlere fatura kesen şahısla incelemeye alındı.

House of the Dragon 2. sezon 7. bölüm ne zaman çıkacak? House of the Dragon 2. sezon bitti mi? House of the Dragon 2. sezon 7. bölüm ne zaman... Haberi Görüntüle

SABUN SATARAK 1 MİLYAR TL GELİR ELDE ETTİ

Türkiye'nin ünlü online satış platformuna dilan Polat LTD. ŞTİ şirketine ait 2021-2023 yılları arasında milyonlarca lira 'influencer' ücreti ödendiği tespit edildi. 

Dilan Polat'ın şirketinin aynı zamanda Güzellik Merkezi'nin kendi ürettikleri kozmetik ürünlerini ve sabunların sattışını bu platform üzerinden gerçekleştirdikleri öğrenildi. 

Polat'ın kendi sitesinden de milyonlarca liralık ürün satışı gerçekleştirirken, online platformda satışı sağlanan ürünlerle birlikte toplamda gelir hacmi 1 Milyar TL'ye ulaştığı öğrenildi. 

Son dakika: Bakan Yerlikaya: Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da yakalandı Son dakika: Bakan Yerlikaya: Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da... Haberi Görüntüle

MASAK RAPORU BEKLENİYOR

Elde edilen gelirin ise Polat ve yakın çevredeki akrabalarının üzerine açılan şirketlere para akışı sağlandığı, sonrasında ise Engin Polat'ın sahibi olduğu şirketine elden yatırıldığı öğrenildi. 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yanı sıra diğer şüphelilerin mal varlıklarında uyumsuzluk olduğu tespit edildi. Toplam hacmi 1 milyar lira olan kaynağın gerçek mi yoksa kara paradan elde edilen gelir mi olduğunu ise Mali Suçlar Araştırma Kurulu MASAK'ın hazırlayacağı nihai raporlarla belirleneceği öğrenildi.

Savccılık araştırmalrına devam ederken Engin Polat'ın ise organize bir yapıyla birlikte hareket ederek, yasal olmayan yollarla birlikte kara parayı akladığı iddiaları mevcut.

Polat çiftinin yakın çevresi ve akrabalarına ait olan 15 şirketin faaliyetleri araştırılırken gelir kaynakları da incelme altına alındı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading