Yandex Metrica

Sitede Ara

Naci Görür'den belediye başkanlarına çağrı: 'Depremden önce yapılmalı' deyip tek tek sıraladı

Naci Görür'den belediye başkanlarına çağrı: 'Depremden önce yapılmalı' deyip tek tek sıraladı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yerel seçimlerden sonra el değiştiren ve mevcut belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Sosyal medya üzerinden belediye başkanlarına seslenen Naci Görür, belediye başkanlarının deprem öncesi yapacağı işleri tek tek sıraladı.

Gündem

27.05.2024, 15:41

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçerken Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilmişken uzmanlar, İstanbul'da 7 ve üzerinde bir depremin olacağı yönünde görüş bildirirken Naci Görür'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yerel seçimlerden sonra el değiştiren ve mevcut belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Son dakika: Hatay'da yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları açıkladı Son dakika: Hatay'da yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları açıkladı Haberi Görüntüle

''YAPACAĞINIZ İŞLER ŞUNLAR''

Sosyal medya üzerinden belediye başkanlarına seslenen Naci Görür, şunları kaydetti;

''Belediye Başkanlarımıza Duyuru: Kimi kentlerimiz deprem açısından çok tehlikeli, kimisi ise görece daha az tehlikeli ama hepsi de öyle veya böyle tehdit altında. Bu ülkemizin tektonik özelliklerinden dolayı böyle. Belediye başkanı olarak kentiniz deprem dirençli olsun istiyorsanız yapacağınız işler şunlar: Kentin ciddi bir mikro-bölgeleme çalışmasını yapmalı ve kentinizin mekan kullanımı, imarı, iskanı, ve tüm fiziksel gelişimini bu çalışmanın verilerine göre planlamalısınız.''

Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Katledilen sadece çocuklar değil, aynı zamanda insanlıktır! Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Katledilen sadece çocuklar değil, aynı zamanda... Haberi Görüntüle

''DEPREM GELMEDEN ÖNCE YAPILMALI''

''Kentinizi tehdit eden depremi üretecek fay sistemini bu çalışmaya göre analiz edip eğer bu sistem çalışırsa kente nasıl hasar vereceğini bilimsel olarak araştırmalısınız.'' diyen Naci Görür, ''Deprem sırasındaki hasar ve can kaybınızı kentinizin şu bileşenlerini analiz ederek bulabilirsiniz: Halk, altyapı, yapı stoku, ekosistem/çevre ve ekonomi. Bu analizler deprem gelmeden önce yapılmalı ve deprem gelirse bu bileşenlerin nasıl zarar göreceği bulunmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Katledilen sadece çocuklar değil, aynı zamanda insanlıktır! Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Katledilen sadece çocuklar değil, aynı zamanda... Haberi Görüntüle

''SADECE BİNA YENİLEMEKLE OLMAZ''

Naci Görür, açıklamasının sonunda ''Daha sonra da depremden önce zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalıdır. Unutmayın bir kenti depreme hazırlamak ancak böyle olur. Yoksa sadece bina yenilemekle olmaz. O olsa olsa müteahhitlik projesi, rant projesi olur. Yerel yönetimlerin el değiştirdiği bu süreçte ilgililere önemle duyrulur. Sevgiyle.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading