Yandex Metrica

Naci Görür şehir ismi verip uyardı: Deprem olma ihtimali yüzde 47

Naci Görür şehir ismi verip uyardı: Deprem olma ihtimali yüzde 47

Olası Marmara depremine ilişkin konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ''Büyük Marmara depremi ise aynı fay hattının kuzey kolunda bekleniyor. Bu depreme ilişkin öngörüler halen geçerli. İstanbul'da her an deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıkmış durumda. Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:49

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte felaketinin ardından Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.2'de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen çifte sarsıntının ardından gözler olası Marmara depremine çevrildi. Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremlerle ilgili DW Türkçe'ye konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ''Mudanya açıklarında gerçekleşen depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunda gerçekleştiğini söylüyor. Büyük Marmara depremi ise aynı fay hattının kuzey kolunda bekleniyor. Bu depreme ilişkin öngörüler halen geçerli. İstanbul'da her an deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıkmış durumda. Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi.

Tropikal gecelere devam! Sıcak nefes aldırmayacak! İstanbul'da nem yüzde 95'lere çıkacak Tropikal gecelere devam! Sıcak nefes aldırmayacak! İstanbul'da nem yüzde 95'lere... Haberi Görüntüle

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ

İstanbul'un büyük bir risk altında olduğunu belirten Naci Görür, ''Kuzey Anadolu Fay Hattı 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminde kırılmıştı. Aynı fay hattının devamı batıda İstanbul'dan geçiyor. İstanbul, o tarihten bu yana 7 ila 7.5 büyüklüğündeki bir deprem riski altında.'' ifadelerini kullandı.

Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını parçaladılar! Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını... Haberi Görüntüle

ADALAR FAYINA DİKKAT!

Marmara Bölgesi'nin Kumburgaz ve Adalar fayının deprem üreteceğini belirten Naci Görür, ''Adalar fayı kırılırsa en fazla 7, Kumburgaz fayı kırılırsa minimum 7,2, her iki fay aynı anda kırılırsa 7,5 büyüklüğünde deprem öngörüyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading