Yandex Metrica

Murat Bardakçı'dan Ekşi Sözlük yorumu: Geç bile kalındı

Murat Bardakçı'dan Ekşi Sözlük yorumu: Geç bile kalındı

Ünlü tarihçi Murat Bardakçı, Türkiye'yi yasa boğan çifte depremin ardından asılsız ve yalan ihbarları yayınlayan Ekşi Sözlük hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Murat Bardakçı, "Ekşi Sözlük'ü kapatma teşebbüsünde geç bile kalındı" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Türkiye'yi yas boğan asrın felaketin üzerinden 23 gün geçti. Kahramanmaraş merkezli çifte depremde 44 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce insan yaralandı ve onlarca bina yerle bir oldu. Birçok köy de ağır hasar aldı. Büyük felaketin ardından afet bölgelerinde yaşayanlar farklı illere göç etti. 

Büyük felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu ve depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti. Dünyadan da birçok ülke insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekipleri gönderdi. Yurdun dört bir yanında da kolilerle yardım malzemeleri afet bölgesine ulaştırıldı. Dondurucu soğuğa rağmen afet bölgesinde canla başla verilen mücadelede ortaya duygu dolu görüntüler çıktı.

Yanıp kavrulacağız: Çöl sıcaklıkları geliyor! Bu iller 40 dereceyi görecek! Yanıp kavrulacağız: Çöl sıcaklıkları geliyor! Bu iller 40 dereceyi görecek! Haberi Görüntüle

EKŞİ SÖZLÜK ENGELLENDİ

Ancak bu süreci baltalamak isteyenler, de oldu. Büyük felaketin ilk gününden itibaren sosyal medyada provokasyon amaçlı çok sayıda paylaşımlar yapıldı yalan haberlere imza atıldı. Bunun üzerine ilgili birimler düğmeye bastı. Asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında başı çeken Ekşi Sözlük'e erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellendi.

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi:... Haberi Görüntüle

''GEÇ BİLE KALINDI''

BTK'nın bu kararını destekleyen ünlü tarihçi Murat Bardakçı, Habertürk'teki köşe yazısında Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Erişim engelinin bir sansür değil, gereklilik olduğunu da belirten Bardakçı, şu ifadeleri kullandı: 

''Bir internet sitesi düşünün: Yalan, iftira, kışkırtma gırla gidecek, üstelik bu kadarla da kalmayacaklar, şahıslara küfür ve hakaret artık rutin hâlini alacak ve bütün bu edepsizlikler takma isimlerin arkasına saklanılarak yapılacak. Sözlük yazarlarının çoğunu tenzih ederim ama hayatta bir halt olamadıkları için klavyenin başına geçince ağzından salyalar saçan küfürbaz sanal aslanlara dönüşen bir güruh, ezikliğini etrafa hakaretler yağdırarak tatmine çalışıyordu. Ekşi Sözlük’ün “düşünce özgürlüğü” iddiasının arkasına sığınan yönetimi, editörü, hukukçusu, vesairesi de böylelerini hizaya getirmeye uğraşmak yerine yapılanlara senelerden bu yana göz yumuyordu. Kapatma teşebbüsünde geç bile kalındı.''

Dolandırıcılara 'SİBERAĞ' darbesi: Hesaplarında 3 Milyar 600 Milyon TL para hareketliliği bulunanlar paketlendi Dolandırıcılara 'SİBERAĞ' darbesi: Hesaplarında 3 Milyar 600 Milyon TL para... Haberi Görüntüle

''KAPATILMASI GEREKLİLİKTİ''

Üstelik, bu şekildeki haysiyet cellâtlığından para bile kazanıyorlardı! Size edilen küfürler ve yağdırılan hakaretler terbiyesizlere reklam geliri olarak dönüyordu; yani yediğiniz küfür, adamların cebine para girmesine vesile olmakta idi! Bu tatsız, mayhoş, kekremsi ve terbiyesiz platform sadece kışkırtıcı yalanlarla ortalığın karıştırılmasına imkân sağladığı için değil; şahıslara ana-avrat küfredilmesi, iftiralar yağdırılması ve kişisel hakların pervasızca ayaklar altına alınması gibi hayâsızlıklara yol açtığı için kapatılmayı zaten çoktan haketmişti; kapatılması da sansür falan değil, bir gereklilik idi!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading