Yandex Metrica

Mülteci düşmanlığının geldiği son nokta! Kurtarmazlar diye enkaz altından seslenemiyorlar

Mülteci düşmanlığının geldiği son nokta! Kurtarmazlar diye enkaz altından seslenemiyorlar

Türkiye ve Suriye, 'asrın felaketi' olarak tanımlanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken bölgede eşsiz bir dayanışma örneği gösteriliyor. Devlet, STK'lar ve bireysel vatandaşlar el ele arama kurtarma çalışmalarına katılırken bir yandan da yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Ancak güzel haberlerin dışında, mülteci karşıtlığının hazin bir sonucu olan olaylar da afet bölgesinde gözleniyor.

Gündem

30.01.2024, 22:17

Türkiye ve Suriye, 6 Şubat 2023, saat 04.17'de meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını 8. günde de sarmaya çalışıyor. 

Bu süreçte, tüm kurum ve kuruluşlarıyla adeta tek bir vücut gibi çalışanlar, arama kurtarma faaliyetlerine olağanca hızıyla devam ediyor. Öte yandan, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir noktasından deprem bölgesine yardım yağıyor. Çadır kentlerde ve enkaz noktalarında 7/24 sıcak yemek ikramı yapılmasının yanında temel ihtiyaç ürünü ve kıyafetlerin dağıtımı da gerçekleştiriliyor.

Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Haberi Görüntüle

MÜLTECİ DÜŞMANLIĞININ HAZİN BİR SONUCU

Ancak, bütün bu olumlu ve duygu yüklü durumlar yaşanırken bir yandan da ne yazık ki olumsuz olaylar da meydana gelebiliyor. Bölgede, özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik büyük bir kara propaganda yürütülüyor ve sığınmacılar hakkında akla izana gelmez iddialar ortaya atılıyor. 

Yükselen mülteci karşıtlığı sebebiyle enkaz altında kalan Suriyeli sığınmacıların Suriyeli oldukları belli olmasın diye ses çıkarmadığı, sadece gürültü yaparak kurtarılmayı bekledikleri iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading