Yandex Metrica

Muhalefetin yeni çatı adayı

Muhalefetin yeni çatı adayı

Sosyal medyada dün Sedat Peker hareketliliği vardı. Suç örgütü lideri Peker'in yeni video yayınlamamasıyla başlayan 'Peker yakalandı mı?' tartışması akşama doğru hararetlendi. Muhalif yayın organlarının endişesi ise içinde bulundukları sefaleti gözler önüne serdi. Geriye özeleştiri kaldı.

Gündem

23.01.2024, 17:33

Sedat Peker üzerinden Türkiye'ye karşı yürütülen operasyon devam ediyor. Görünüşte kişisel bir intikamla hareket eden Peker'in arkasındaki çok uluslu güçler operasyonun şeklini zaman zaman değiştiriyor. Pazar günü kamuoyuna servis edilen 'Sedat Peker' yakalandı mı?' haberi de bu operasyon sürecinin bir safhası olarak kayda geçti.

'PEKER YAKALANDI' TARTIŞMASI

Muhalefetin her pazar büyük bir hevesle beklediği Peker videolarının 10'ncusu yayınlanmayınca sosyal medyada hareketlilik başladı. Akşam saatlerinde tartışmalar 'Sedat Peker yakalandı mı?' sorgulamasına dönüştü. Suç örgütü lideri Peker’in yakalandığı iddiaları sosyal medyada büyük heyecana neden oldu. Sedat Peker’in, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (desteğiyle düzenlenen SAT timlerinin operasyonuyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı iddia edildi. Operasyonun Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Suç örgütü lideri Sedar Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri güvenlik güçlerinin davetiyle Türkiye saati ile 12.00’de bir yere gittiği ve henüz dönmediği iddia edildi.

MAFYA LİDERİNİN YAKALANMA İHTİMALİ MUHALİF BASINI KORKUTTU

Peker'in yakalandığı yönündeki iddialar muhalif yayın organlarını heyecanlandırdı. Peker’i “düşmanın düşmanı” sıfatıyla dost gören muhalif gazeteciler ve hesaplar, son dakika haberleri, anlık takip ve canlı yayınlarla gelişmeleri aktardı. 

Özlem Gürses HalkTV'deki yayında Peker'le ilgili gelişmeleri hararetli bir yayınla takip etti. HalkTV ekranlarında endişe o denli büyüktü ki, Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

PEKER'DEN GELEN AÇIKLAMAYLA RAHATLADILAR

Saatler süren yayınlar ve sosyal medya paylaşımlarıyla Peker'in yakalanmasından duydukların endişeyi gözler önüne seren muhalif yayın organları, suç örgütü liderinden gelen açıklamayla rahat bir nedef aldılar. Saatler sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Peker, ailesinin yanına döndüğünü, BAE yetkilileriyle bir süre sohbet ettiğini ifade etti.

Sedat Peker'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.”

“Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.”

“Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.”

“Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.”

MUHALİF GAZETECİLER DESTEĞİ SORGULAMAYA BAŞLADI

Ancak yaşananlar muhalfetein çaresizliğini de gözler önüne serdi. Mafya lideri Sedat Peker'in müttefikliğinden medet uman muhalif kanatta sorgulamaya neden oldu. Twitter'da yaptığı ankette 'en güçlü muhalefeti kim yapıyor?' sorusunu yönelten Gazeteci Sedef Kabaş özeleştiri yapan isimler arasında. 

İrfan Aktan da Duvar Gazetesi'ndeki 'Peker'in yakalanmasından medet ummak' başlıklı yazısında, pazar sabahları yaşanan heyecanın aslında muhalfetin sefaletini gösterdiğini ifade ederek sert bir eleştiride bulundu. 

İDDİALAR MİZANSEN MİYDİ?

Pazar sabahından itibaren Sedat Peker'le ilgili oluşturulan tartışma ve endişe ortamının bir mizansenden ibaret olduğu iddia ediliyor. Peker'in kamuoyu desteğini ölçmek ve olası bir operasyonun muhalefette oluştutracağı etkiyi görmek için bir yoklama yapmış olabileceği yorumlar arasında. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading