Yandex Metrica

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu Süleymaniye'de öldürüldü

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu Süleymaniye'de öldürüldü

Son dakika haberleri... Milli İstihbarat Teşkilatı, eli kanlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Gündem

24.03.2024, 19:11

Eli kanlı terör örgütleriyle olan etkin ve kararlı mücade tüm hızıyla devam ederken Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak'ın Süleymaniye kentinde nokta operasyon gerçekleştirdi. MİT'in saha ajanları, gizli yürüttükleri operasyonda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularına hak ettiği cezayı verdi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen, örgütün gençlik topluluğu olarak adlandırdığı yapıdaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derecede sorumluydu. 

Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri niçin birbirlerine girdi? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve... Haberi Görüntüle

MİT YİNE AVLADI

MİT’in istihbarat ağı aracılığıyla Rojda Bilen’in Irak/Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü belirlendi. MİT'in saha ajanları Rojda Bilen'in yerinin tespiti üzerine operasyon için harekete geçildi. MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra... Haberi Görüntüle

ÖRGÜTE KATILACAK GENÇLERİ TESPİT VE TEŞVİK EDİYORDU 

Rojda BİLEN, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumdaydı. BİLEN’in, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi.

Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden ayrılmalı' diyen yok! Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden... Haberi Görüntüle

MAVİ KATEGORİDE YER ALIYORDU

Rojda BİLEN, 1988’de İsviçre’nin Lozan kentinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gördü. 2009 başlarında örgüte müzahir parti faaliyetlerinde yer almaya başladı. Parti teşkilatları aracılığıyla 2011 yılında PKK/KCK’ya katıldı.  BİLEN, örgüt içerisinde Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Aslen Şırnak/Cizreli olan Rojda BİLEN hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranırlık kaydı bulunuyordu. Rojda Bilen, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading