Yandex Metrica

Mısırlı İslam alimi Yusuf el-Karadavi ebediyete uğurlandı! Türkiye'de gıyabi cenaze namazları kılındı

Mısırlı İslam alimi Yusuf el-Karadavi ebediyete uğurlandı! Türkiye'de gıyabi cenaze namazları kılındı

96 yaşında vefat eden Mısırlı İslam alimi Yusuf el-Karadavi Katar'ın başkenti Doha'da ebedi aleme uğurlandı. Karadavi için İstanbul, Ankara ve Mardin'de büyük katılımla gıyabi cenaze namazları kılındı.

Gündem

23.01.2024, 19:51

96 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü Mısırlı İslam alimi Yusuf el-Karadavi ebediyete uğurlandı. El-Karadevi'nin cenazesi bugün ikindi vakti Katar'ın başkenti Doha'daki en büyük cami olan Muhammed bin Abdulvehhab Camii'nde kılınan namazın ardından Meseymir Kabristanı'nda toprağa verildi. Karadavi'nin cenazesine başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasının dört bir tarafından katılım gerçekleşti. 

İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine zam mı geldi? İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine... Haberi Görüntüle

GIYABİ NAMAZLARA YÜKSEK KATILIM

Yusuf el-Karadavi için İstanbul ve Ankara'da da gıyabi cenaze namazları kılındı. Mısırlı alim için Fatih Camii'nde öğle namazını mükatip, Suriye Alimler Birliği Başkanı Üsame er-Rıfai tarafından gıyabi cenazçe namazı kıldırıldı. Ankara'da ise Hacı Bayram Camii'nde ikindi namazını müteakip Karadavi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mardin'in Midyat ilçesindeki gıyabi namaza ise Hacı Kasım Altunkaya Camii ev sahipliği yaptı.  Midyat Müftülüğünce organize edilen cenaze namazına Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz, bazı siyasi parti ile STK temsilcileri, vatandaşlar ve cami cemaati katıldı. Cenaze namazını Hacı Kasım Altunkaya Cami İmam-Hatibi Abdulmetin Öner kıldırdı.

Gıyabi cenaze namazlarına halkın büyük katılım gösterdiği gözlemlendi.

BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ DUYURMUŞTU

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla Birliğin eski başkanı Mısırlı alim Karadavi'nin vefat haberini duyurmuştu. Birliğin açıklamasında, "Ömrünü, İslam'ın hükümlerini açıklamaya adayan Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu başkanı Yusuf el-Karadavi, Hakk'ın rahmetine kavuştu" ifadesine yer verilmişti.

TFF Başkanlık seçim sonuçları 2024 | Seçimi kim kazandı? Mehmet Büyükekşi mi, İbrahim Hacıosmanoğlu mı başkan oldu? TFF Başkanlık seçim sonuçları 2024 | Seçimi kim kazandı? Mehmet... Haberi Görüntüle

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

9 Eylül 1926 senesinde Mısır'ın El-Garbiyye ilinin Siff Turab bölgesinde dünyaya gelen Karadavi, küçük yaşta babasını kaybetti. Karadavi, Kur'an'ı Kerimi küçük yaşlarda ezberledi ve El-Ezher'in lise kısmını ikincilikle bitirdi. Daha sonra El-Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesine girdi ve bu bölümü de birincilikle bitirdi.

Din eğitiminin yanı sıra 1958 yılında Yüksek Arap Dili Araştırmaları Enstitüsü'nden dil ve edebiyat konusunda da lisans aldı. Son yılların en büyük alimlerinden olarak kabul edilen Karadivi, Usul-u Din Fakültesi, Kur'an ve Sünnet İlimleri bölümünde master yaptı. Doktorasını ise 1973 yılında aynı fakültede tamamladı. Karadavi, doktora tezini "Zekât ve zekâtın toplumsal sorunların çözümündeki yeri" başlılığıyla yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading