Yandex Metrica

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: İşte PKK'yı titretecek kare

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: İşte PKK'yı titretecek kare

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde sınır güvenliği toplantısı yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen harekatların Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiği belirtildi.

Gündem

14.03.2024, 00:50

Eli kanlı terör örgütleriyle olan etkin ve kararlı mücade tüm hızıyla devam ederken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Irak'ın kuzeyine harekat mesajı geldi.

Önceki gün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ''Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bu yaz Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terör meselesini sorun olmaktan çıkaracağız” dedi. Yaşar Güler, sınırda planlanan terör operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. 

Sokak hayvanları yasa teklifinde önemli değişiklik: 'Ötenazi' kelimesi çıkarıldı Sokak hayvanları yasa teklifinde önemli değişiklik: 'Ötenazi' kelimesi çıkarıldı Haberi Görüntüle

TERÖR BİTECEK

Terörü sorun olmaktan çıkaracaklarının altını çizen Bakan Güler, ''Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bu yaz Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terörü sorun olmaktan çıkartacağız. Son 5-6 yıldır bir plan dâhilinde mücadelemiz sürüyor. Terör, 40 yıldır Türkiye'nin önünde bir engel. Herkes biliyor ki bu mücadele yapılmak zorunda. Artık Türkiye'nin başka bir safhaya geçmesi gerekiyor. Sn. Cumhurbaşkanımızın düşüncesi ve direktifleri de bu yönde. En kısa zamanda bu işi bitirip Türkiye'yi bu terör belasından kurtarmamız gerektiğini söylüyoruz. Güvenlik kilidini kapatmadan ve Irak'ın kuzeyi teröristlerden arındırılmadan mücadelemiz sona ermeyecek.'' dedi.

MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

NEDEN 30-40 KİLOMETRE?

''Bu sene, önce Pençe-Kilit tamamlanacak ve operasyonlar, Pençe bölgesinden ihtiyaç olan yerlere doğru genişletilecek.'' diyen Bakan Güler, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma kararlılığımız tam. Neden 30-40 kilometre? Çünkü teröristlerin yerleştiği ve ülkemize elindeki imkânlarla tehdit olabileceği mesafe bu. Teröristleri sınırlarımızın en az 30-40 kilometre uzağında tutarsak milletimiz de hudutlarımız da güvende olur. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Pençe- Kilit bölgesinde her tepe 2-3 katlı mağaraya dönüştürülmüş, içerisinde de 6 aylık yiyecek, içecek ve her türlü mühimmat stoklanmış durumdaydı. Biz bunları teker teker temizledik ve temizlemeye devam ediyoruz. Mehmetçik zorlu hava ve arazi şartlarında mücadelesini kahramanca sürdürerek teröristlerin hareket alanlarını kısıtladı. Bu sene, önce Pençe-Kilit tamamlanacak ve operasyonlar, Pençe bölgesinden ihtiyaç olan yerlere doğru genişletilecek.'' ifadelerini kullandı.

Seni yanlış tanımışım Uzun Adam! Köpeklerden kaçarken hayatını kaybeden Mahra'nın annesinden Erdoğan'a duygulandıran mesaj! Seni yanlış tanımışım Uzun Adam! Köpeklerden kaçarken hayatını kaybeden Mahra'nın... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK ZİRVESİ SONRASI YENİ PAYLAŞIM

Dün de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Güvenlik zirvesi basına kapalı gerçekleşirken Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir paylaşım geldi.

Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Haberi Görüntüle

SINIR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Yapılan açıklamada ''Irak’ın kuzeyinde icra ettiğimiz harekâtlar, Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyet, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı icra etti.'' denildi. 

İstanbullular dikkat! Otopark ücretlerine zam geldi! İstanbullular dikkat! Otopark ücretlerine zam geldi! Haberi Görüntüle

SINIR HATTININ GÜVENLİĞİ ELE ALINDI

Açıklamanın devamında ''Pençe-Kilit Harekât bölgesinin sınırları içerisinde Iraklı yerel yetkililerle gerçekleştirilen toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü.'' ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading