Yandex Metrica

MHRS randevu onaylama nereden, nasıl yapılıyor? Uzaktan muayene sistemi başladı mı?

MHRS randevu onaylama nereden, nasıl yapılıyor? Uzaktan muayene sistemi başladı mı?

Vatandaşların uzaktan muayene olmak istemeleri durumunda ilk adım olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu almaları gerekmektedir. Ancak, randevu alındıktan sonra, hastane için uzaktan muayene hizmeti günde bir adetle sınırlandırılmıştır. Yani, bir kişi bir gün içerisinde sadece bir branştan muayene olabilecektir. Ayrıca, aynı branştan bir kişi, 10 gün içinde yeni bir muayene randevusu alamayacaktır.

Gündem

21.05.2024, 21:09

Sağlık sistemindeki e-dönüşüm hızla devam ediyor. İlk olarak pandemi döneminde hayatımıza giren uzaktan muayene uygulaması, 22 Mayıs tarihi itibariyle aktif hale gelecek. Vatandaşlar artık devlet hastanelerine gitmek yerine MHRS üzerinden randevu alarak uzaktan muayene olabilecekler. Uzman doktorlar muayeneyi gerçekleştirirken, gerektiğinde hastayı hastaneye yönlendirme yetkisine sahip olacaklar. 

PKK halayına af yok: Terör propagandası yapanlar tek tek paketlendi PKK halayına af yok: Terör propagandası yapanlar tek tek paketlendi Haberi Görüntüle

BEDEL ŞARTLARI

SGK, muayene bedelini karşılayacak ancak bir kişinin bir gün içinde birden fazla muayene olması veya aynı uzmanlık alanından 10 gün içinde tekrar hizmet alması durumunda muayene bedelini karşılamayacak.

Kırmızı kategoriye bir çizik daha! MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Kırmızı kategoriye bir çizik daha! MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

HER HASTANEDE OLMAYACAK

Uzaktan muayene uygulaması her hastane için geçerli olmayacak. Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak hastaneler uygulama kapsamında yer alırken, üniversite hastaneleri ve özel hastaneler uzaktan muayene hizmeti sunmayacak.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci basamak hastaneler, devlet hastaneleri arasında eğitim ve araştırma hastanesi statüsünde olmayanlar ile dal hastaneleri ve bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri (TIP merkezleri) tarafından oluşturulmaktadır. Üçüncü basamak ise Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden oluşmaktadır. Şehir hastaneleri ise genellikle üçüncü basamak hastaneler kategorisine girmektedir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading