Yandex Metrica

MGK Beştepe'de toplanıyor! Ana gündem sınır ötesi operasyonları

MGK Beştepe'de toplanıyor! Ana gündem sınır ötesi operasyonları

Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. MGK'da öncelikli gündem; Türkiye'nin sınır ötesi terörle mücadele operasyonları ve İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları.

Gündem

28.05.2024, 21:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MGK Toplantısına başkanlık ediyor. Kritik toplantı saat 16.10'da başladı. Birçok konunun ele alınacağı toplantıda ana gündem terörle mücadele olacak.

Bu yıl üçüncü kez Beştepe'de gerçekleştirilecek kritik toplantının ilk başlığı terörle mücadele. Türkiye'nin hedefi, Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini bu yaz sonuna kadar tamamlamak.

2024 YKS (AYT-TYT) birincileri listesi | AYT-TYT birincileri kimler isimleri ne, hangi liseden mezun? 2024 YKS (AYT-TYT) birincileri listesi | AYT-TYT birincileri kimler isimleri... Haberi Görüntüle

HEDEF TERÖRÜN YOK EDİLMESİ

MGK toplantısında, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının imha edilmesi için aralıksız devam eden operasyonlar masaya yatırılacak. Ayrıca eli kanlı terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği yerlerde yasa dışı seçim düzenleme hazırlığı ve kendini meşrulaştırma çabasına karşı alınacak tedbirler konuşulacak. Toplantıda ayrıca FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili bilgi de sunulacak.

BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE KATLİAMLARI

Toplantıda ayrıca dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları ele alınacak. Saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail’in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen diplomasi trafiğiyle ilgili değerlendirme yapılacak.

Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi kaç yaşında? Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi kaç yaşında? Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İ TANIMA KARARI

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artması adına atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan ve Türkiye'nin de müdahil olma kararı aldığı soykırım davası hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Ahlaksız program için çok sayıda şikayet gelmişti! RTÜK gereğini yaptı Ahlaksız program için çok sayıda şikayet gelmişti! RTÜK gereğini yaptı Haberi Görüntüle

BÖLGESEL VE KÜRESEL MESELELER

MGK toplantısında iki yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna Savaşının yanı sıra Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, İran'daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere diğer bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak.

AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın ne kadar olacak AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın... Haberi Görüntüle

KIRMIZI KİTAP

MGK toplantısında 5 yılda bir revize edilen ve "devletin gizli anayasası" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin güncellenmesine ilişkin esasların ele alınması bekleniyor.

 

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading