Yandex Metrica

Metroya beton döken İmamoğlu'na protesto

Metroya beton döken İmamoğlu'na protesto

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yenidoğan metro inşaatını beton dökerek projeye son vermesinin ardından tepki büyük. metro hattının Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmesi sonrası, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Sancaktepe Belediyesi bugün o metro durağındaydı. Tepkiler icraat değil lafla belediyeyi yöneten İmamoğlu'naydı.

Gündem

08.03.2024, 23:19

Göreve geldiği günden itibaren icraatle değil lafla başkanlık yapma yoluna giden  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, kendisinden önce başlayan projeleri de bir bir durdurmaya devam ediyor. Yapımına başlanan Sancaktepe Yenidoğan metro hattını beton dökerek kapatan İmamoğlu'na tepki büyük. 

''VATANDAŞLARIMIZ CEVAP BEKLİYOR''

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Yenidoğan metro inşaatı önünde bir basın açıklaması yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün katıldığı basın açıklamasına vatandaşların da katılımı yüksek oldu. 

Ejder Batur konuşmasında, ''Metro tünel ve şaftlarını kamyonlarla, hafriyatla dolduralarak kapatıldığı bir metro hattına ev sahipliği yapan Sancaktepe ilçemizdeyiz. Bizler bugün burada AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın cevabını beklediği bazı soruları Büyükşehir Belediyesi yönetimine soracağız.'' dedi.

''ÖZ KAYNAK YETERSİZLİĞİNDEN Mİ METRO HATTINI KAPATTINIZ!''

AK Parti'nin açıklamasında İmamoğlu yönetimine sorular da yer aldı: ''Bu metro hattını hafriyatla doldurarak kapatma işi sizin yeni hafriyat döküm sahası stratejiniz midir? Soruyoruz Büyükşehir belediyesine, bir önceki dönemde kendi öz kaynaklarımızla başlatmış olduğumuz bu metro hattı inşaatını seçimden önce ''İstanbul'un kaynakları İstanbul'a yeter'' diyerek yola çıkıp, 2020 mali yılı bütçesinde 6 milyar 800 milyon öz kaynak getireceğinizi vaadedip sadece 2 milyar 800 milyonunu gerçekleştirerek sınıfta kaldığınız öz kaynak yetersizliğinizden mi bu metro hattını kapattınız?''

''BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BİR SÜRÜ BAHANE ÜRETTİ''

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise ilçenin metroya olan ihtiyacını İBB'ye ilettiklerini ancak bahanelerle karşılaştıklarını ifade etti: 

''Büyükşehir Belediye Başkanı ilçemizi ziyarete geldiğinde, kendisine buradaki metroyla ilgili beklentileri uzun uzun anlattık. Bu o zaman da dediki yolcu sayısı vs. cumhurbaşkanlığı, bir sürü bahane üretti. Biz dedik ki bakın biz sizin yanınızda oluruz, biz halkımız için Yenidoğan için bu metronun açılabilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Yeterki bu hattı kapatmayın. Tamam dediler biz tekrar inceleyeceğiz dediler, halkımızla görüşeceğiz dediler, sizinle tekrar istişare de bulunacağız dediler. Fakat geçtiğimiz hafta bir baktık ki hafriyat kamyonlarını sürmüşler ve toprağı atmaya başladılar.''

''METROMUZA DOKUNDURTMAYACAĞIZ''

Yapılan açıklamada metro projesine devam edilmesi konusunda girişimlerin süreceği vurgulandı: 

''Bu mudur halkla birlikte yönetmek.. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kesinlikle metromuza dokundurtmayacağız. Bu metronun devam etmesi için her şeyi yapacağız.'' 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading