Yandex Metrica

Metropoll'den Kılıçdaroğlu'nu üzecek anket! Muhalefetin olası adayını beğenmeyen seçmenden sürpriz karar

Metropoll'den Kılıçdaroğlu'nu üzecek anket! Muhalefetin olası adayını beğenmeyen seçmenden sürpriz karar

Muhalefetin anketörü olarak da bilinen Metropoll araştırma son yaptığı ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olacak adayın beğenilmemesi durumunda olasılıkları sordu. 'Muhalefet adayı kim olursa olsun oy veririm' diyenlerin partilere göre dağılımı ise muhalefet için büyük hayal kırıklığı yaratacak cinsten.

Gündem

23.01.2024, 22:11

2023 seçimlerine 1 seneden az bir süre kala araştırma şirketleri halkın nabzını yoklamaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'nın adayı belli olurken Millet İttifakı uzunca bir süredir adaylık konusunda mutabakata varmış değil. 

Avrupakent Gayrimenkul #AVPGY temettü ne zaman yatacak? AVPGY temettü yattı mı, ne kadar? Avrupakent Gayrimenkul #AVPGY temettü ne zaman yatacak? AVPGY temettü yattı... Haberi Görüntüle

NABIZ YOKLAMASI DEVAM EDİYOR

Kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı artık yüksek sesle dile getirlirken CHP liderinin de araştırma şirketleriyle nabız yoklaması devam ediyor. Yapılan son anket Kılıçdaroğlu'nu üzecek cinsten.

2024 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları erken açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları erken açıklanır mı? Haberi Görüntüle

ADAY BEĞENİLMEZSE YÜZDE 35 OY VERMEYECEK

Metropoll Araştırma Şirketi'nin son yaptığı ankete göre,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkacak adayın beğenilmemesi durumunda muhalefet seçmeninin yüzde 35'i bu adaya oy vermeyeceğini dile getirdi. 

Muhalif seçmenin yüzde 58,1'i muhalefetin adayı kim olursa olsun ona oy vereceğini söylerken, yüzde 18,1lik kesim de bu durumda sandığa gitmeyeceğini söyledi.

Tefecilere 4 ilde 'KUYU-11' darbesi: 61 şüpheli yakalandı Tefecilere 4 ilde 'KUYU-11' darbesi: 61 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'A OY VERECEKLERİN ORANI YÜZDE 16,9 

Muhalefet adayını beğenmezse Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise 16,9 oldu.

Fikri veya cevabı olmadığını söyleyenlerin oranı da yüzde 6,9'da kaldı.

Metreopoll'ün kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar rakamları, “Muhalefet partisi liderlerinin dikkate alması gereken bir veri” yorumuyla paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading