Yandex Metrica

Merkez Bankası eski başekonomistinden yabancı yatırımcıya çağrı: Gelmeyin

Merkez Bankası eski başekonomistinden yabancı yatırımcıya çağrı: Gelmeyin

Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara sosyal medyada yaptığı skandal paylaşımla gündemde. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gösterdiği ilgiden duyduğu rahatsızlığını açıkça dile getiren Kara, yatırımcılara 'gelmeyin' çağrısı yaptı.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Pandemi sonrası dünyada tüm dünyada ekonomiler büyük sarsıntılar geçirirken, Türkiye ekonomisi küresel darboğaz sürecinde yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Katar, BAE başta olmak üzere ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinden birçok yabancı yatırımcı, yatırımlarını Türkiye'de değerlendirmeyi tercih ediyor. Ancak yatırımlara ve ekonomideki normalleşmeye tepki gösteren habis çevreler durumdan rahatsız.

Türkiye'den Nijer'e çıkarma! Ana gündem maddesi iş birliğini güçlendirmek Türkiye'den Nijer'e çıkarma! Ana gündem maddesi iş birliğini güçlendirmek Haberi Görüntüle

"YATIRIMLAR  DEĞİŞİMİN GERÇEKLEŞME OLASILIĞINI AZALTIYOR"

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki çekti.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu güveni açıkça eleştiren Kara, bir iktidar değişikliği beklentisinin olduğunu iddia etti, yatırımcıların Türkiye'ye yönelik yatırımlarının beklenen iktidar değişikliğini zorlaştıracağını savundu.

İşte Hakan Kara'nın o ifadeleri... 

"İlginç bir gelişme yaşanıyor. Yabancı yatırımcılar ülkede bir yönetsel değişikliği çok önceden fiyatlamaya başladı. Ancak bu durum, piyasa göstergelerinin ve ekonomik gidişatın daha da kötüleşmesini engelleyerek bekledikleri değişimin gerçekleşme olasılığını azaltıyor."

hakan kara 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading