Yandex Metrica

Merkel ve Biden'dan Afganistan görüşmesi

Merkel ve Biden'dan Afganistan görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bir telefonda görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. İkilinin, Afganistan hakkında görüştüğü bilgisi paylaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:50

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yazılı açıklamasında, Merkel’in, ABD Başkanı Biden ile Afganistan’daki durumu görüştüğü belirtildi.

Merkel, görüşmede, Almanya’yı destekleyen mümkün olduğunca çok sayıda Afgan vatandaşının ülkeden ayrılmasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Merkel ve Biden, Kabil Havalimanı'nda Alman ordusu ve Amerikan güvenlik güçleri arasında dahil olmak üzere iş birliğinin daha yakın bir şekilde devam ettirilmesi kararını aldı.

İki lider, korunmaya ihtiyaç duyan mümkün olduğu kadar çok sayıda insanın ülkeden ayrılmasının sağlanması konusunda mutabık kaldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara ilişkin açıklama! Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara... Haberi Görüntüle

MERKEL, ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Merkel, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Şansölye, Almanya'nın tahliye uçuşlarına lojistik destek vermesi nedeniyle Mirziyoyev’e teşekkür etti.

Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim mi geldi? Motorin litresi ne kadar? Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN BAŞKANI İLE DE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Başbakan Merkel dün akşam da Pakistan Başbakanı İmran Han ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü.

Merkel, tüm telefon görüşmelerinde Taliban'a şiddetten vazgeçmesi, insan haklarına saygı duyması ve Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere güvenli bir geçiş hakkı tanıması çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading