Yandex Metrica

Meral Akşener 'Esed' teklifini yineledi: Beni Suriye'ye gönderin

Meral Akşener 'Esed' teklifini yineledi: Beni Suriye'ye gönderin

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sığınmacıların eli kanlı Suriye rejimine teslim edilmesi teklifini yineledi. Hükümete 2019'daki teklifini hatırlatan Akşener, "Beni görevlendirin, Suriye'yi gideyim, Esed ve çevresiyle görüşeyim" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elinde 1 milyon Suriyelinin kanı bulunan Beşar Esed'in ayağına gitmek için hükümetten yetki istedi. Türkiye'deki sığınmacıları katliamcıların eline teslim etme yolunda verilecek her türlü göreve hazır olduğu mesajı veren Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında 2019'da dile getirdiği çözüm önerisini hatırlatarak şunları söyledi:

"2019 Haziran'ında Sayın Erdoğan'a seslenmiştim. 'Beni devlet adına görevlendir, yetkilendir. Ben Suriye’ye gideyim Esed ve çevresiyle görüşeyim ve ülkemizde Suriye’den gelen göçmenleri ülkelerine gönderelim' diye teklif etmiştim. Sonra 2019 yılı Aralık ayında o zaman İstanbul milletvekilimiz olan Ümit Özdağ’ın önerisi ile Güvenlik Politikaları Başkanımız Sayın Aytun Çıray’ın başkanlığında Ankara’da bir çalıştay düzenledik göç konusunda. O çalıştayın sonunda ortaya çıkan yol haritasını ben milletimizle paylaştım."

WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? Haberi Görüntüle

CAYDIRACAK TEDBİRLER ALINSIN 

"İYİ Parti olarak bizim hedefimiz sığınmacıların gayri insani bir şekilde ülkelerine sürülmesi değil dönüşlerinin kolaylaştırılmasıdır. Türkiye’de kalışlarını caydıracak tedbirleri almayı da bir gereklilik olarak görüyoruz. Sayın Erdoğan hiç değilse şu son bir yılda somut adımları atmak mecburiyetindedir. Bütün bu çabalarımızın hedefi ülkemizin güvenliği ve esenliğidir. Sığınmacı ve kontrolsüz güç konusunda da makul, akılcı ve soğukkanlı bir yaklaşımla hareket etmeye devam edeceğiz. Bu mesele bize göre de partiler üstü bir meseledir. O nedenle diyoruz ki özel bir oturumla, milletimizin gözleri önünde meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi her bir siyasi parti olarak ortaya koyalım."

Meral Akşener'in ABD ve Avrupa'ya gitmeyi hedefleyen sığınmacılara gerekli kolaylığın sağlanması konusunda bir açıklama yapmaması dikkat çekti. İYİ Parti ve Akşener, Suriyeli sığınmacı sorununda tek çözümün 'onları rejime teslim etmek' görüşünde ısrar ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading