Yandex Metrica

Merakla beklenen kar yağışı ne zaman başlayacak? Meteoroloji uzmanı müjde verdi

Merakla beklenen kar yağışı ne zaman başlayacak? Meteoroloji uzmanı müjde verdi

Kış ortasında olmamıza rağmen kuraklık korkusu yaşanırken Meteoroloji Uzmanı Ökten'den umut verici kar yağışı açıklaması geldi. "Büyük bir karlı sistemin arifesindeyiz" paylaşımında bulunan Ökten, bu ayın sonuna doğru çetin kış şartları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:17

Ülke genelinde geçen yıla kıyasla daha kurak bir dönem yaşanırken kış şartları ve özellikle kar yağışı henüz mevsim normalleri seviyesinde gerçekleşmedi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporu hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağına işaret ediyor.

Son değerlendirmeler, rüzgarın Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz'in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseseğini gösteriyor.

Gizemli yer altı şehri bulundu: İçinde ise yok yok! Göbeklitepe'den sonra en büyük keşif olabilir Gizemli yer altı şehri bulundu: İçinde ise yok yok! Göbeklitepe'den... Haberi Görüntüle

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'nin çoğu bölgesinde kuraklık korkusu hakim. Kar yağışının ne zaman başlayacağı merak konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporu sonrası Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından bu konuda önemli bir paylaşımda bulundu.

Ökten, "Gerçek kış başlıyor" şeklinde uyarı yaptı ve Ocak ayın sonunda çetin kış koşullarının görülebileceğini belirtti. Hava durumuna ilişkin radar görüntüsü de paylaşan Ökten, şunları kaydetti:

"Büyük bir Karlı sistemin arifesindeyiz. Ve bu sadece öncü. Gerçek Kış başlıyor. Atkı, bere ve eldivenlerinizi hazır tutun. Ay sonu çetin kış koşulları görülebilir..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading