Yandex Metrica

Memur ve emekliye kademeli zam! ORANLAR NETLEŞTİ: Memur ve emekli rakamları görünce çok sevinecek

Memur ve emekliye kademeli zam! ORANLAR NETLEŞTİ:  Memur ve emekli rakamları görünce çok sevinecek

Merakla beklenen memur ve emekli maaş zammının ne kadar olacağı belli oldu. Memur ve emekliye öyle bir zam formülü bulundu ki milyonlarca vatandaş bu habere çok sevinecek. Memura ve emekliye zam için tarih de verildi. Memur ve emekli rakamları görünce çok sevinecek. Memur, emekli, asgari ücretli bu yıl maaş zamları ile cebini dolduracak.

Gündem

23.01.2024, 20:56

Emekli memur ve asgari ücretle çalışanlar maaş zammı beklentisi içine girdi. Milyonlarca kişi seçim öncesi hükümetten zam açıklaması bekliyor. En düşük emekli maaşı ve en düşük memur maaşı ile ilgili zam müjdesi Geçtiğimiz günlerde gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda 700.000 kamu işçisi içinde Müjdeli haberi vermişti. Şimdi gündemde memuru ve emekli maaş zammı var. Ayrıca asgari ücret zammı da Son Günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Temmuz ayında yapılması planlanan memur ve emekli zammı için yeni oranları ortaya çıkmaya başladı. Memur maaş zammı ve emekli maaş zammı için kademeli formül bulundu. Peki, maaşlara ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Son dakika: Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili açıklama: 29 gözaltı kararı! Son dakika: Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili açıklama: 29... Haberi Görüntüle

ZAM İÇİN FORMÜLLER TAMAMLANDI 

Memur ve emekli maaş zammı konusunda yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ikinci turu öncesinde milyonlarca memur ve emekli bu haberi bekliyordu. Nihayet zam formülleri bulundu hesaplamalar tamamlandı. memur ve emekliye zam yapılırken 700.000 kamu işçisine yapılan Toplu sözleşme zammı baz alınacak. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde kamu işçisi için toplu sözleşme imzalanmıştı. Yapılan anlaşma doğrultusunda kamu işçisine en düşük maaş 15.500 TL olurken ilk 6 aylık dönem için %45 üzerinde anlaşma sağlanmıştı. Bu zam oranları aynı zamanda memur ve emekli maaş zammı içinde belirleyici olacak.

MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK 

Emekli ve memur maaşlarına kademeli artışla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Yapılacak olan kademeli zamda en düşük emekli maaşına yüksek zam yapılacak aynı şekilde en düşük memur maaşı da yüksek oranda artacak. En düşük memur maaşı Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağını duyurmuştu. En düşük emekli maaşı ile ilgili gelen son bilgilerde 10.000 TL olacağı yönünden. Bu rakamlar üzerinden emekli ve memura ara zam da netleşecek.

Tarihi zirve Irak'ta: Irak Dışişleri Bakanı duyurdu: Türk ve Suriyeli yetkililer Bağdat'ta buluşacak Tarihi zirve Irak'ta: Irak Dışişleri Bakanı duyurdu: Türk ve Suriyeli... Haberi Görüntüle

YÜZDE 45 ORANINDA ZAM ÖNGÖRÜLÜYOR 

Memur ve emekli maaş zammı hesaplamalarında da sona gelindi. Gelen son bilgilere göre AK Parti hükümeti en az %45 oranında zam planlıyor. Yani kamu işçisine yapılan zam oranında memur ve emekliye de artış yapılması gündemde. Maaş zamları ile ilgili son karar 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması sonrasında verilecek. 6 aylık enflasyon verilerinin de Temmuz ayının 3 günü açıklanması bekleniyor. AK Parti hükümeti aynı zamanda yeniden seçimi kazanması durumunda hem enflasyon rakamlarını değerlendirecek hem de refah payı için yeni bir toplantı yapacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading