Yandex Metrica

Meclis'te yeni yılın ilk mesaisi başlıyor! Gündemde birçok konu var

Meclis'te yeni yılın ilk mesaisi başlıyor! Gündemde birçok konu var

Meclis, 13 günlük aranın ardından yeni yıla ekonomi mesaisiyle başlayacak. Stokçuluğa karşı kanun teklifi, BES'te devlet katkısı, KDV'ye yeni düzenleme ve doğalgazda kademeli tarife konusu gündemde olacak.

Gündem

23.01.2024, 18:35

TBMM, 13 günlük aranın ardından yasama mesaisine önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle yeniden başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 2022'nin ilk toplantısını 4 Ocak Salı günü gerçekleştirecek.

Antalya'da turizme balta: 2 bardak nar suyuna 1200 TL istedi! Antalya'da turizme balta: 2 bardak nar suyuna 1200 TL istedi! Haberi Görüntüle

2 MİLYON LİRAYA KADAR İDARİ PARA CEZASI

Genel Kurulda, stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Düzenlemeyle üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

RTÜK Başkanı Şahin'den Gülbin Tosun'un ayaklanma tehdidine sert tepki: Haddi değil! RTÜK Başkanı Şahin'den Gülbin Tosun'un ayaklanma tehdidine sert tepki: Haddi... Haberi Görüntüle

BES'TE DEVLET KATKISI ARTIYOR

Bireysel emeklilik sisteminde yüzde 25 olan devlet desteğinin 5 puan artırılarak yüzde 30 olması da yasa teklifinde yer alacak. İhracatçı firmalara 1 puanlık kurumlar vergisi indirimi sağlanacak.

Bağcılar'da imamı okla vurmuştu: O şahıs tutuklandı! Bağcılar'da imamı okla vurmuştu: O şahıs tutuklandı! Haberi Görüntüle

KDV'YE YENİ DÜZENLEME

Ekonomi yönetimi, bunların yanı sıra KDV ve kripto para düzenlemeleri için de çalışmaları sürdürüyor. KDV düzenlemesiyle bazı sektörlerde indirim olabileceği belirtilirken, uygulamanın genel oranlarında sadeleştirme yapılabileceği de ifade ediliyor. Kripto para düzenlemesi kapsamında ise bu alanda faaliyet gösteren kurumlara sermaye şartı ve vergi getirilebileceği belirtiliyor.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversiteye yeni rektör atandı Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversiteye yeni rektör atandı Haberi Görüntüle

DOĞALGAZA DA KADEMELİ TARİFE

Yeni yasal düzenlemelerle elektrikten sonra doğalgazda da kademeli tarifeye geçilecek. Müteahhitlerin uzun süredir beklediği yapım işlerinde fiyat farkı kararı da tamamlanacak.


 
 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading