MEB'in ramazan ayı genelgesinden rahatsız oldular! Eğitim-İş Sendikası'ndan skandal karar: Görevler yerine getirilmeyecek!
Milli Eğitim Bakanlığı, ramazan ayı boyunca öğrencilerde paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini güçlendirmek amacıyla 81 ilde “Maarifin Kalbinde Ramazan” temalı etkinliklerin düzenlenmesi için yazı gönderdi. Ancak Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, Ramazan ayında öğrencilere yönelik etkinlik genelgesinden rahatsızlık duyduklarını açıklayarak öğretmenlerin resen görevlendirmelerde yer almayacağını ve dava açacaklarını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin paylaşma bilincini geliştirmeye, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeye, birlik ruhu, adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi milli ve manevi değerleri geliştirmeye yönelik eğitsel ve sosyal etkinlikler yapılması doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ile yazı gönderildi.
Bakanlığın 81 ilde dayanışma ve paylaşma bilincini artırmak için 81 ile gönderdiği Ramazan ayı etkinlğine Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'den tepki geldi. Sendikalar öğretmenlerin resen görevlendirmeleri kabul etmeyeceklerini ve etkinliğe karşı dava açmayı planladıklarını söyledi.

LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI OLDUĞUNU İDDİA ETTİLER
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) uygulamanın laik eğitim ilkesine ve mevzuata aykırı olduğunu iddia ederek öğretmenlerin resen görevlendirmeleri kabul etmeyeceğini bildirdi. Eğitim-İş genelgeye karşı dava açmayı düşündüklerini belirterek, her iki sendika da üyelerini hukuka aykırı görevlendirmelere karşı yasal haklarını kullanmaya çağırdı.

RAMAZAN ETKİNLİĞİNDE NELER YER ALACAK?
Sendikalar tarafından karşı çıkılan etkinlikte okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerde Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde ilkokullarda şenlikler, ortaokul ve liselerde “İftarda konuşalım” başlıklı söyleşilerve ailelerin gönüllü katılımıyla iftar organizasyonlarının yapılması istendi.

Genelgede etkinliklerin gönüllülük esasına göre ve öğrencilerin gelişim düzeyleri gözetilerek uygulanacağı da ifade edildi.
Benzer Haberler
Daha fazlası →
Son dakika... Balıkesir'de F-16 düştü: Bir pilot şehit oldu
Bilal Erdoğan, İstanbul'daki ramazan etkinlik alanını ziyaret etti: 'Cumhurbaşkanımız hem Türkiye hem de dünya için örnek bir lider'
Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat İstanbul okullara yağmur tatili var mı?
Diyarbakır'da katliam gibi kaza! 5 ölü 2 yaralı
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye hiç olmadığı kadar güçlüdür'
The Night Agent 4. sezon ne zaman çıkacak?
NFC olmayan telefonlardan para transferi yasaklandı mı?
Namaz kılmayı öğrenmek istedi! O anlar sosyal medyada gündem oldu: İzleyenleri gülümsetti!