Yandex Metrica

Marmara Denizi'nde batan geminin son anları ortaya çıktı! Dakikalar önce kaydetti: Allah'ım sen yardım et

Marmara Denizi’nde kargo gemisinin batma anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntüyü kayıp 6 mürettebattan Hüseyin Tutuk olaydan dakikalar önce kaydedip, yakınlarına gönderdi. Görüntülerin ardından gemi suya gömülürken, Tutuk da diğer 5 mürettebatla birlikte kayıplara karıştı.

Gündem

19.02.2024, 19:14

Marmara Denizi'nde seyir halinde olan Batuhan-a isimli mermer tozu yüklü gemi geçtiğimiz günlerde şiddetli fırtınada battı. Geminin 6 mürettebatı için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Batık geminin yeri 10 saat sonra 51 metre derinlikte tespit edildi.

6 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Marmara Denizi’nde kargo gemisinin batma anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı. 51 metre derinlikte tespit edilen geminin batığına ulaşmak için yürütülen çalışmalar ise sürüyor. Dün akşam saatlerinde batığa yapılması planlanan dalış, fırtına nedeniyle halat kopunca yapılamadı. Ekiplerin bugün batığa dalması bekleniyor.

Kırmızı kategoriye bir çizik daha! MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Kırmızı kategoriye bir çizik daha! MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

HALAT KOPTU DALIŞ YAPILAMADI

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 51 metre derinlikte tespit edilen gemiye ulaşmak için saat 17.00 itibarıyla dalışın gerçekleştirileceğini belirtti ancak TCG AKIN Gemisinin yer sabitleme çalışmaları sırasında halatı koptu ve dalış yapılamadı. Arama çalışmalarını denize açılarak takip eden Vali Mahmut Demirtaş, gerekli önlemlerin alınmasının ve sabitlemenin yapılmasının ardından, ‘BATUHAN A’ isimli gemiye ulaşmak için dalgıçların bu sabah erken saatte dalışı gerçekleştireceğini belirtti.

Evlilik vaadine kandı tüm birikimi buhar oldu: Bu kez tuzağa dolandırıcılar düştü Evlilik vaadine kandı tüm birikimi buhar oldu: Bu kez tuzağa... Haberi Görüntüle

GEMİNİN BATMA NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

1300 ton yük kapasiteli ticari geminin, 1250 tonluk normal yük ile seyir halindeyken batmasının nedeni de araştırılıyor. Gemide taşınan mermer tozunun üzerinin kapatıldığı brandanın sabitlenmediği ve fırtına nedeniyle bir kısmının havalanarak yükün üzerine deniz suyunu taşıdığı, aynı zamanda yağışın, üzeri açılan mermer tozuna direkt temasıyla, yükün artan ağırlığının geminin dengesini bozduğu belirtiliyor. Böylece ağırlığı artarak dengesi bozulan geminin, yan yatıp su almaya başlayarak battığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Dışişlerinden İsrailli bakana tepki: 'İktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmakta' Dışişlerinden İsrailli bakana tepki: 'İktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmakta' Haberi Görüntüle

GEMİ BATMADAN DAKİKALAR ÖNCE KAYDETTİ

Marmara Denizi açıklarında 6 mürettebatıyla birlikte batan 'BATUHAN A' isimli gemiden çekilen son görüntüler ortaya çıktı. Söz konusu görüntüde isminin Hüseyin Tutuk olduğu öğrenilen gemicinin çektiği son anlar yer aldı. Hüseyin Tutuk isimli vatandaşın ailesine gönderdiği görüntüde geminin su aldığı net bir şekilde görülüyor.

Dümdüz yolda kadın sürücü otomobilini devirmeyi başardı! O anlar kameralara yansıdı Dümdüz yolda kadın sürücü otomobilini devirmeyi başardı! O anlar kameralara... Haberi Görüntüle

''ALLAH'IM SEN YARDIM ET''

Hüseyin Tutuk isimli gemicinin liman başkanlığına bildirilen listede adının yer almadığı görülürken, Doğuşcan Yaylak'ın yerine gemiye yağcı olarak bindiği değerlendiriliyor. Hüseyin Tutuk isimli gemicinin söz konusu görüntülerde, "5'inci, 6'ncı elbisem bu gece saat 01.00'den bu yana. Allah'ım sen yardım et ya Rabbim. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabbim gemi batıyor.'' dediği görüldü.

Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 16 ilde 59 gözaltı Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 16 ilde 59 gözaltı Haberi Görüntüle

ENKAZA ULAŞILDI

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına ulaşıldı.

Efe Akman kimdir, kaç yaşımda? Efe Akman Ayhan Akman'ın oğlu mu? Efe Akman kimdir, kaç yaşımda? Efe Akman Ayhan Akman'ın oğlu... Haberi Görüntüle

DENİZDEN AYAKKABI ÇIKARILDI

Arama kurtarma çalışmaları esnasında denizden ayakkabı çıkarıldı. Denizden çıkarılan 39 numara ayakkabının Zeynep K.'ya ait olduğu tahmin edilirken, sahile vuran can yeleklerinden birinde ise 'Batuhan' yazması dikkatlerden kaçmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading