Yandex Metrica

Marmara Denizi metrelerce çekildi halk paniğe kapıldı! Deprem olur mu sorusuna yanıt

Marmara Denizi metrelerce çekildi halk paniğe kapıldı! Deprem olur mu sorusuna yanıt

Marmara Denizi'nin Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi kıyılarındaki sular 25 metre çekilmesi sonrası bölgede yaşayan halk paniğe kapıldı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin, ''Bölgedeki deprem aktivitesiyle alakası yok.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler Türkiye'yi derinden yaralarken ölü sayısı 31 bini geçti. Türkiye, yaralarını sarmaya çalışırken Marmara Denizi'ndeki görüntü paniğe neden oldu.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde deniz yaklaşık 25 metre çekildi. Marmara Denizi'nin 25 metre çekildiğini fark eden vatandaşlar, bu olay karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Bölgedeki vatandaşlar arasında 'Kral Yolu' olarak bilinen denizin içindeki kayalıklar da ortaya çıktı.

İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü oldu: 'Görevimiz şehri depreme hazırlamak' İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği... Haberi Görüntüle

"DEPREM AKTİVİTESİYLE ALAKASI YOK"

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle Poyraz estiğinde her sene Marmara Denizi'nde görülen çekilmelerdir. Özellikle alçak kıyılarda çekilmeler belirgin bir şekilde gözükmektedir. Tekirdağ'da Kral Yolu olarak isimlendirilen Marmaraereğlisi ilçesinin alçak olduğu alanlarda bu çekilme genliği fazla olduğundan dolayı geniş alanda görülmektedir. İnsanlar bu çekilmeden tedirginlik duymakta. Bu çekilmenin bölgedeki deprem aktivitesiyle alakası yoktur. Tamamen dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarın hep aynı yönde esmesiyle beraber ortaya çıkan hadisedir. Herhangi bir korkuya gerek yok" ifadelerini kullandı.

AK Partili isim 'Uyanık olmalıyız' diyerek uyardı: Üst akıl şimdi de Türk aile yapısını hedef almıştır AK Partili isim 'Uyanık olmalıyız' diyerek uyardı: Üst akıl şimdi... Haberi Görüntüle

''KRAL YOLU ÇIKACAK KADAR ÇEKİLİYOR''

Bölgede ikamet eden vatandaşlardan Sırma Yolcu, "Her sene bu aylarda deniz genellikle böyle çekilir. Yani bu Kral Yolu çıkacak kadar çekiliyor. Vatandaşların korkmasına gerek yok. Her sene olan bir olay" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading