Yandex Metrica

'Marmara bir hafta öncesine kadar daha temiz'

'Marmara bir hafta öncesine kadar daha temiz'

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. 'Marmara bugün bir hafta öncesinden daha temiz' diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilajı toksik özellik göstermediğini tespit ettiklerini söyledi; alınan kararları açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla oluşturulan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ilk kez bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, bakanlık temsilcileri, Marmara denizine kıyısı olan illerin belediye başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve 3 saat süren toplantıda, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı müzakere edilerek, müsilaj temizliğinde gelinen son durum değerlendirildi ve izlenecek yol haritası hakkında istişarede bulunuldu.

''MARMARA BUGÜN DAHA TEMİZ''

Yapılan  çalışmalarla Marmara Denizi'nin bugün, dünden, bir hafta öncesinden çok daha temiz durumda olduğunu söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, müsilajın toksik özellik göstermediğini söyledi, "Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde; bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik." ifadelerini kullandı.

BAKAN ALINAN KARARLARI AÇIKLADI 

Marmara Denizi'ne kirlilik taşıyan kaynakların tamamını kontrol altına almak için, tüm arıtma tesislerine Sürekli Atıksu İzleme Sistemi getirileceğini açıklayan Çevre Bakanı, "Kamu kurum ve kuruluşlarında, fosfat ve petrol türevi içermeyen temizlik ürünleri kullanımını zorunlu hale getiriyoruz." diye konuştu. 


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading